Pasaules kausa spēļu pilsētās Brazīlijā streiko policija

© Scanpix/Reuters

Brazīlijas policija trešdien - tikai 37 dienas pirms futbola Pasaules kausa spēlēm - sarīkoja streiku, pieprasot labākus darba apstākļus un atalgojumu. Policisti draud, ka streikos arī futbola čempionāta laikā, ja valdība nesniegs pienācīgu atbildi uz viņu prasībām.

Federālā policija trešdien streikoja vairākās pilsētās, kur paredzētas Pasaules kausa spēles, arī Riodežaneiro, kur notiks septiņi mači, ieskaitot 13.jūlija finālspēli.

Galvaspilsētā Braziljā streikojošie policisti ielenca policijas galveno mītni un neļāva tajā iekļūt kolēģiem, vēsta tīmekļa medijs "G1".

"Šis ir 24 stundu streiks, kas ir saņēmis labu atbalstu," sacīja federālās policijas arodbiedrības līderis Andre Vaks de Mello.

"Mēs sabiedrībai nodrošinām pakalpojumu minimumu, konkrēti - arī lidostās, bet mēs pārtrauksim to darīt Pasaules kausa laikā, ja valdība nesniegs apmierinošu atbildi," viņš draudēja.

Pagājušajā mēnesī notikušā policijas streika laikā Salvadoru, kur arī norisināsies daļa no Pasaules kausa spēlēm, pārņēma laupīšanu un slepkavību vilnis, un varasiestādes bija spiestas pilsētā ievest armiju.