Kas par sacīkstēm – divas dubutuzvaras, sīvas cīņas, kritieni un ievērojams karstums

© Publicitātes foto

Karstajai saulei apspīdot zeltaino Si Racha trasi, pasaules čempionāta motokrosā otrais, Taizemes posms, ir noslēdzies. Taču trasi karsēja ne tikai spožā saule, bet arī apņēmības pilnie un adrenalīna pārņemtie braucēji. Tostarp mūsu MX2 klases braucējs Roberts Justs un MXGP pārstāvji Matīss Karro un Augusts Justs.

Gaisa temperatūrai turoties ap 32 grādiem, sportistu uzdevums nebija viegls. Taču šos sportistus tik viegli neapturēt. Pirmie trasē devās MX2 klases pārstāvji. Mūsu Roberts Justs turējās godam, 1. brauciena laikā no startā iegūtās 23. vietas, finišā nokļūstot jau 21.vietā. Trases valdnieks bija Džefrijs Herlings, kurš 1.brauciena startā ieguva „holeshot” un pārliecinošā vadībā noturējās līdz pat finišam. Otrais brauciens risinājās jau daudz spraigāk. Mūsu braucējs Roberts Justs ievērojami uzlaboja savu sniegumu un finišēja 15.vietā, kopvērtējumā paliekot 21. Jāatzīmē arī Kaspara Stupeļa trenētā Romaina Febvre sniegums. Otrajā braucienā šis sportists uzrādīja ļoti labu rezultātu, liekot pasvīst pat trases līderiem, finišējot trešajā vietā. Rezultātā Febvrem 4.vieta kopvērtējumā. Savukārt īstu meistarklasi jau atkal rādīja Džefrijs Herlings un Maks Anstie. Tiekot pie „holeshot” Maks Anstie bija apņēmības pilns atspēlēties par pagājušā posma sacīkstēm un šoreiz uzveikt Herlingu. Taču cīņa šo abu braucēju starpā izvērsās ļoti sīva, abiem braucot plecu pie pleca un vienubrīd pat nedaudz saskaroties. Cīņas karstumā neviens nebija gatavs piekāpties! Aptuveni brauciena vidū Herlings tomēr pamanījās apdzīt savu konkurentu un izcīnīt šīs sezonas pirmo dubultuzvaru.

MX2 klasē piedalījās arī viena daiļā dzimuma pārstāve – Livia Lancelota, kura braši turējās līdzi prasmīgajiem puišiem, otrajā braucienā ieņemot 20.vietu.

Pašreizējais MX2 kopvērtējuma top 5: 1. J.Herlings; 2. D.Ferrandis; 3. G. Coldenhoff; 4 . R. Febvre; 5. A.Tonus ... 21.R.Justs

MXGP 1.brauciens ļoti neveiksmīgs izvērtās Matīsam Karro, jo pēc startā notikušās saķeršanās ar citu sportistu, mūsu braucējs bija spiests izstāties. Savukārt Augusts Justs prasmīgi cīnījās visu brauciena laiku, manevrējot starp 18. un 14.vietu. Finišā Justs iebrauca 17. Šajā braucienā teicamu sniegumu uzrādīja Antonio Kairoli, vēlreiz parādot, ka daudzkārtējā pasaules čempiona tituls ir godam nopelnīts un sportists uz to tiecas arī šogad. Diemžēl šī brauciena laikā viens no sportistiem, Tomijs Searls, piedzīvoja ļoti smagu kritienu. Braucējs atradās augstajā 5.vietā, taču kritiens bija ļoti smags, rezultātā piespiedu izstāšanās. Lai gan sākumā šķita, ka būs nepieciešama mediķu palīdzība, Searls atguvās un no trases nogāja paša spēkiem, arī viņa motocikls bija pamatīgi cietis. Pašlaik neoficiāli ziņots, ka sportists ticis cauri ar lauztu plaukstas locītavu un smadzeņu satricinājumu.

Otrais brauciens MXGP klasē bija ne mazāk saspringts kā MX2. Matīss Karro pēc pirmajā braucienā piedzīvotās neveiksmes bija apņēmības pilns atspēlēties, un viņam tas izdevās. Karro finišēja godpilnajā 13.vietā, kopvērtējumā pašlaik ieņemot 19.vietu. Savukārt Augusts Justs visu trases laiku stabili turējās 17.vietā, kopvērtējumā paliekot divdesmit otrais. Taču trases līderis, Antonio Kairoli, guvis pārliecību pēc pirmā brauciena, bija gatavs darīt visu, lai uzvarētu arī šoreiz. Lai gan Kairoli priekšā lielāko brauciena laiku turējās Desalle, Kairoli atrada brīdi, kad šis sportists kļūdās un uzreiz to izmantoja, izcīnot otro uzvaru šīs dienas posmā – viņam arī dubultuzvara!

Pašreizējais MXGP kopvērtējuma top 5: 1.A. Kairoli; 2.G.Paulin; 3.M.Nagl; 4.J.Van Horebeek; 5.S.Fossard ....19.M.Karro, .... 22.A.Justs

Šīs dienas sacensības aizvadītas godam – kritieni, sāncensība, kāpumi un kritumi – kā īstam motokrosam pienākas! Mūsu sportisti arvien pierāda, uz ko viņi ir spējīgi! Būsim gatavi sekot līdzi un sniegt informāciju arī par turpmākajiem notikumiem!

Gaidām nākamo pasaules čempionāta motokrosā posmu, kas 30. martā norisināsies Brazīlijā. Brazīlijas trase pasaulē ir pazīstama kā ļoti profesionāla un skaista trase, ko patīkami vērot no Beto Karero MX parka (Beto Carrero MX Park). Sarkanais māls un tropiskās sajūtas vienmēr rada īpašu atmosfēru. Šajā posmā atgriezīsies arī dāmas un jutīsim līdzi gan M.Karro, gan A.Justam, gan R.Justam, gan arī S.Jostai.

Svarīgākais