Valmieras dome prēmijās olimpiešiem izmaksās 8000 eiro

Valmieras pilsētas dome ceturtdien nolēmusi piešķirt naudas prēmijas visiem trim Valmieras olimpiešiem par dalību un sasniegumiem Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, kopumā naudas prēmijās sportistiem izmaksājot 8000 eiro (5622 lati), aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Deičmane.

Pēc viņas teiktā, olimpiskās sudraba medaļas ieguvējam, Latvijas bobsleja 1.ekipāžas pilotam Oskaram Melbārdim, dome nolēmusi piešķirt prēmiju 5000 eiro (3514 latu) apmērā, bet 2.ekipāžas pilotam Oskaram Ķibermanim un kalnu slēpotājam Mārtiņam Onskulim - katram prēmiju 1500 eiro (1054 latu) apmērā.

Deičmane norādīja, ka prēmijas sportistiem drīzumā tiks pasniegtas svinīgā pieņemšanā pie Valmieras pilsētas domes priekšsēdētāja Ineša Boķa ("Valmierai un Vidzemei").

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") atzina, ka Valmiera vienmēr ir bijusi sportiska pilsēta ar spēcīgām sporta tradīcijām. "Priecājamies, ka tieši Valmierā ir aizsākusies šo sportistu profesionālā karjera un ir ielikti pamati viņu tālākai attīstībai," sacīja Baiks.

Melbārdis un Ķibermanis trenējušies Valmieras Bērnu sporta skolā, bet Onskulis absolvējis Valmieras Pārgaujas ģimnāziju.

LETA jau ziņoja, ka visi trīs Valmieras olimpieši ir arī Valmieras sporta vienības sastāvā. Vienība pastāv kopš 2012.gada 23.augusta, un tā tika izveidota ar mērķi atbalstīt Valmieras labāko sportistu mācību-treniņu darbu augstā līmenī un sekmēt viņu piedalīšanos dažādas nozīmēs sacensībās, tostarp Eiropas čempionātos, Olimpiskajās spēlēs un citās starptautiskās sacensībās. Vienības dalībnieki ir arī Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide, Ivo Lakučs un citi.