Melbārža pilotētā bobsleja četrinieku ekipāža saņem apsveikumu no Valsts prezidenta

© Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš svētdien sveic Oskara Melbārža pilotēto bobsleja četrinieku ekipāžu ar izcīnīto sudraba medaļu Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas preses dienestā.

"No sirds sveicu un patiesi lepojos ar Oskara Melbārža pilotētās bobsleja četrinieku ekipāžas izcilo sasniegumu - izcīnīto sudraba medaļu XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos! Sportisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga, viņu treneri un komanda olimpiskajās spēlēs spoži apliecināja savu meistarību un gribasspēku, spēju darboties vienoti un sasniegt izvirzīto augsto mērķi," apsveikumā pauda Bērziņš.

"Bobslejs ir kļuvis par vienu no Latvijas ziemas sporta veidu vizītkartēm, kas noteikti arī turpmāk ļaus Latvijas vārdam iemirdzēties sporta pasaules sasniegumu virsotnēs," uzsvēra Valsts prezidents.

Kā ziņots, Latvijas labākā bobsleja pilota Melbārža vadītais četrinieks svētdien Soču olimpiskās spēles noslēdza ar izcīnītu sudraba medaļu.

Latvijai šī ir ceturtā godalga Soču olimpiskajās spēlēs.

Pirms izšķirošā, ceturtā brauciena Melbārdis ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu bija otrajā pozīcijā, no līdera krieva Aleksandra Zubkova četrinieka atpaliekot par 0,17 sekundēm. Toties latvieši par 0,28 sekundēm bija labāki par amerikāņa Stīvena Holkomba pilotēto četrinieku, kas atradās trešajā pozīcijā.