Austrijas distanču slēpotājs arī lietojis dopingu

© Scanpix

No Soču ziemas olimpiskajās spēlēm izslēgts arī Austrijas distanču slēpotājs Johannes Duers, pēc tam, kad Olimpiskā komiteja atklājusi, ka sportists lietojis dopingu sacensībās.

Šis jau ir piektais dopinga gadījums šo spēlu laikā, bet pirmais, kurā kā dopings atklāts EPO jeb eritropoetīns. Šī viela palielina sarkano asinsķermenīšu skaitu, kas piegādā skābekli muskuļiem un palielina izturību pret slodzi.

Duers finišēja astotais 9.februāra sacensībās un tad lidoja atpakaļ uz Austriju, lai trenētos. 16.februārī sportistam tika veikta dopinga pārbaude Austrijā un viņš atgriezās Sočos, lai sacenstos 50 milometru masu startā distanču slēpošanā olimpiādes pēdējā dienā.

Līdz šim Austrijas biatlonisti un distanču slēpotaji nav pieķerti dopinga lietošanā. Pārējos četros dopinga gadījumos šo ziemas olimpisko spēļu laikā iesaistīti Latviešu hokejists Vitālijs Pavlovs, ukraiņu distanču slēpotāja Marina Lisgora, vācu biatlonists Evi Sahenbahers-Štēle un itāļu bobslejists Vilijamss Frullani.

Austrijas gadījums ir nopietnākais no šo sacensību dopinga gadījumiem, jo eritropoetīns ir spēcīgs stimulants, taču pārējos dopinga gadījumos iesaistītas vien vielas, ko var atrast uztura bagātinātājos.

Svarīgākais