Slaveno daiļslidotāju Pļuščenko esot piespieduši startēt Olimpiādē

Leģendāro krievu daiļslidotāju Jevgēņiju Pļuščenko par spīti nedienām ar veselību Soču olimpiskajās spēlēs esot piespiedusi startēt Krievijas Daiļslidošanas federācija, pirmdien intervijā CNN atzinies pats sportists.

Kā ziņots, Pļuščenko pagājušajā nedēļā neizgāja uz starta īsajā programmā, vēlāk oficiāli paziņojot par karjeras beigām. Pirms tam krievam izdevās triumfēt komandu sacensībās, taču vēlāk viņam radās veselības problēmas.

Ja Pļuščenko lēmumu par nepiedalīšanos individuālajās sacensībās būtu pieņēmis ātrāk, viņa vietā startētu 18 gadus vecais Maksims Kovtuns.

Pirmdienas sarunā ar CNN Pļuščenko, vaicāts, vai viņu spieda startēt individuālajās sacensībās, atbildēja ar "Tieši tā".

"Federācija man vaicāja, vai es gribu slidot. Atbildēju, ka nejūtos labi un labāk būtu, ja to manā vietā darītu kāds cits," pauda slavenais daiļslidotājs.

Tiesa, vēlāk izplatītajā paziņojumā Pļuščenko atsauca sevis teikto, noveļot to uz angļu valodas problēmām.

"Angliski nerunāju tekoši, tāpēc manas atbildes varēja tikt saprastas nepareizi. Ne vienmēr es varu saprast angļu valodā uzdoto jautājumu būtību," paudis Pļuščenko.

Savukārt Krievijas medijiem Pļuščenko izteicies, ka viņam federācija piedāvājusi dot vietu Kovtunam, taču pēc tam jauno daiļslidotāju nav bijis iespējams atrast, tāpēc tā teikusi, lai titulētais sportists turpina piedalīties sacensībās.

Pļuščenko - 2006.gada olimpiskais čempions individuālajās sacensībās un šīgada čempions komandu sacensībās, kā arī 2002. un 2010.gada olimpiskais vicečempions individuālajā ieskaitē - pēc vēl vienas godalgas iegūšanas kļūtu par visu laiku olimpiskajām medaļām bagātāko vīriešu daiļslidotāju.

Pagājušajā gadā krievam tika veikta mugurkaula operācija.

Pļuščenko ir viens no populārākajiem Krievijas sportistiem un ir mājinieku ikona visām olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, Pļuščenko savas pirmās sacensības pēc ilgstošas traumas ārstēšanas novembrī aizvadīja Rīgā. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis septiņas reizes, bet par pasaules - trīs reizes.

Svarīgākais