Olimpiādes rīkotāji pagaidām neplāno izmantot sniega rezerves

© foto.scanpix.ee/

Soču olimpisko spēļu rīkotāji pagaidām neplāno trašu sagatavošanai izmantot uzkrātās sniega rezerves, vēsta vietējie mediji.

Pēdējās dienās Sočos valda silts un saulains laiks, kas jūtami ietekmē sniega kvalitāti. Īpaši spēcīgi to otrdien uz savas ādas izjuta distanču slēpotāji, kad sprinta sacensībās tika piedzīvoti vairāki kritieni, tajā skaitā izšķirošajā vīriešu finālbraucienā.

Trešdien gaisa temperatūra Soču olimpiskajā parkā, kur notiek ekstrēmo sporta veidu sacensības, sasniedza +11 grādus pēc Celsija skalas ēnā un +15 grādus saulē.

"Pagaidām mums nav plānu izmantot sniega rezerves. Skatīsimies, kas notiks tālāk," izteicies ekstrēmo sporta veidu sacensību direktora vietnieks Oļegs Kitovs.

Kā ziņots, Somijas kompānija "Snow Secure" Soču olimpiskās trases apgādājusi ar aptuveni 1,5 miljoniem kubikmetru sniega. Uzņēmuma eksperti Soču trasēs izmantojuši tradicionālos sniega pūtējus, kā arī pārvietojuši sniegu no augstākiem kalniem un veikuši esošās sniega segas cietināšanu.

Uzņēmuma eksperti arī kalnos izveidojuši sniega uzkrājumus pusmiljona kubikmetru apjomā, ko varēs izmantot neparedzētas situācijas gadījumā. Sniegs kalnos sašķūrēts vairākās kaudzēs. Saskaņā ar "Snow Secure" sacīto uzņēmums spēj nodrošināt sniegu trasēs pie gaisa temperatūras līdz plus desmit grādiem pēc Celsija skalas.

Soču olimpiskās spēles norisināsies līdz 23.februārim, bet Latviju tajās pārstāvēs 58 sportisti.

Svarīgākais