Četri Latvijas sportisti iziet uz starta Soču olimpisko spēļu pirmajā dienā

© Scanpix

Soču Ziemas olimpisko spēļu pirmajā dienā šodien uz starta iziet četri Latvijas sportisti.Plkst.16.30 pēc Latvijas laika pirmo braucienu aizvadīs vīriešu kamaniņu braucēji, bet otrais brauciens viņiem paredzēts plkst.18.40.

Latviju sacensībās pārstāvēs Mārtiņš Rubenis, Kristaps Mauriņš un Inārs Kivlenieks. Viņi trasē dosies ar attiecīgi sesto, 17. un 19.starta numuru, bet kopumā sacensībās piedalīsies 39 sportisti.

Trešo un ceturto braucienu sportisti veiks svētdien.

Pieredzes bagātākais Latvijas izlases dalībnieks ir tieši Rubenis - 1998.gada pasaules junioru čempions 35 gadu vecumā piedalās jau savā piektajā Olimpiādē, turklāt pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzu, kas Latvijai bija pirmā ziemas spēlēs pēc neatkarības atgūšanas. Tikmēr 27 gadus vecajam Kivleniekam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet 22 gadus vecais Mauriņš, kurš šosezon iekļuvis starp trim labākajiem pasaules tūres starta uzrāviena meistariem, piedzīvo olimpisko debiju.

Savukārt plkst.16.30 desmit kilometru sprinta distanci aizvadīs biatlonisti, kur ar 35.starta numuru distancē dosies Andrejs Rastorgujevs. Kopumā sacensībās startēs 87 sportisti.

Vēl pirms četriem gadiem Vankūverā Latviju pārstāvēja deviņi biatlona sportisti, bet šoreiz viņu skaits sarucis līdz minimālajiem diviem. Īpaši sāpīgi tas bija vīriešiem - līdz iespējai, lai Sočos varētu startēt četri sportisti, pietrūka 21 punkta Nāciju kausa ieskaitē, vai arī katram sportistam būtu bijis jāfinišē par pāris vietām augstāk pasaules čempionātā.

Rastorgujevs vēl junioru vecumā tika uzskatīts par ļoti talantīgu sportistu, bet pieaugušo konkurencē viņš sevi pa īstam apliecinājis vien pēdējās divās sezonās. Šobrīd 25 gadus vecais sportists pērn Pasaules kausa posmā Sočos spēja izcīnīt ceturto vietu individuālajā distancē, bet šī gada sākumā bija ceturtais arī Oberhofā notikušajās iedzīšanas sacensībās. Nedēļu pirms Soču Olimpiādes Rastorgujevs triumfēja Eiropas čempionāta 20 kilometru distancē, parādot, ka ir lieliskā sportiskajā formā. Šīs ir viņa otrās olimpiskās spēles.

Kopumā šodien tiks izspēlēti pieci medaļu komplekti.

Olimpisko spēļu notikumiem visas dienas garumā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā un "Viasat" sporta kanālos.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.