Šūmahers var arī neatmosties no komas

© Scanpix

Krievijas ziņu portāls Utro.ru, atsacoties uz kādu vācu mediķi, ziņo, ka septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaels Šūmahers ir ļoti smagā stāvoklī, un viņa galvas trauma var izrādīties smagāka, nekā iepriekš domāts.

45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Oldenburgas slimnnīcas neiroķirugs Andress Ceigers norāda, ka teorētiski Šūmahers var arī neatmosties no komas, un palikt tajā visu mūžu. Arī citi vācu mediķi norāda, ka atmodināt sportistu no mākslīgās komas drīz būs jau problemātiski. Tas, ka Šūmahers joprojām ir nemaņā, norāda, ka viņa galvas trauma ir smagāka, nekā iepriekš domāts.

Patlaban saistībā ar Mihaela Šūmahera veselības stāvokli jaunumu ir maz. Pēdējo oficiālo paziņojumu ārsti sniedza pirms aptuveni nedēļas, taču septiņkārtējais F1 čempions aizvien tiek turēts mākslīgajā komā, viņa stāvoklis aizvien ir smags, taču stabils. Austriešu laikraksts "Zurich Tagesangeiger" ziņo, ka ārsti pirmdien esot atvēruši daļu no Šūmahera galvaskausa, lai savainotajās smadzenēs neceltos spiediens.

Joprojām pastāv jaunu asinsizplūdumu draudi un bijušo sportistu aizvien nemitīgi novēro ārsti.

"Nav skaidrs, kad atkal varētu parādīties oficiāla informācija par viņa veselības stāvokli, taču tas var prasīt nedēļas vai pat mēnešus," skaidro vācu laikraksts "Bild".

Svarīgākais