Girgensonam četri spēka paņēmieni; "Sabres" zaudējumu sērija turpinās

© Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Bufalo "Sabres" sestdien cieta sesto neveiksmi pēc kārtas, turpinot jaunajā sezonā cīnīties bez uzvarām.

Aizvadītajā mačā Bufalo klubs ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) izbraukumā zaudēja pašreizējiem Stenlija kausa īpašniekiem Čikāgas "Blackhawks".

Girgensons šajā spēlē uz ledus pavadīja 15 minūtes un 36 sekundes, divas minūtes un 22 sekundes cīnoties mazākuma laikā. Latvietis veica vienu metienu pa vārtiem un izpildīja četrus spēka paņēmienus, kas bija dalīts lielākais rādītājs komandā un mačā. Savukārt viņa lietderības koeficents palika neitrāls.

Spēles trešajā minūtē uzbrucējs saņēma divu minūšu noraidījumu par klupināšanu. Šis bija Girgensona pirmais noraidījums NHL karjerā.

Pirmās trešdaļas vidū mājiniekus vadībā izvirzīja Bens Smits, bet 25 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām vairākuma laikā 2:0 panāca Patriks Keins. Viesi vienus vārtus atguva trešās trešdaļas 12.minūtē, kad savus pirmos vārtus sezonā guva Drū Stefords.

Girgensos šīs sezonas sešās spēlēs guvis vienus vārtus, nopelnījis divas soda minūtes un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Šīs sezonas sešos mačos "Sabres" komanda pamanījusies tikt tikai pie viena punkta, kas Austrumu konferences kopvērtējumā dod pēdējo, 16.vietu.

Tikmēr pēc izsaukuma uz Amerikas hokeja līgu (AHL) šī turnīra spēlei sestdien pieteikts bija latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda ar 5:1 (0:0, 3:0, 2:1) savā laukumā sagrāva Ročestras "Americans" hokejistus.

Mājinieku vārtus šajā spēlē sargāja soms Riku Heleniuss, kurš atvairīja 18 no 19 metieniem. Tikmēr Gudļevskis palika uz komandas rezervistu soliņa.

Kā ziņots, piektdienas rītā Gudļevskis sākotnēji tika izsaukts no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienības Floridas "Everblades" uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", bet vēlāk uz "Lightning" devās "Crunch" vārtsargs Sedriks Dežardens, savukārt latvietis pagaidām aizvieto viņu.

Gudļevskis ar "Lightning" aizvadīja visu pirmssezonas sagatavošanās posmu, tomēr pirms pašas NHL sezonas sākuma viņš tika nosūtīts uz "Everblades" komandu, kurai sezona sāksies pēc nedēļas.

Kā zināms, šajā vasarā "Lightning" izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

"Crunch" komanda ar trim punktiem divās spēlēs pašlaik ieņem AHL Austrumu konferences kopvērtējuma astoto vietu.

Svarīgākais