Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

ŠOKĒJOŠI: Lidmašīnas apkalpe pasažierei liek nokārtoties krūzītē

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Nikola Hārpere no ASV apgalvo, ka "Mesa Airlines" reisā no Kanzasas uz Misūrī lidmašīnas apkalpes locekļi neatļāva sievietei izmantot labierīcības, tāpēc viņai nācās nokārtoties krūzē, vēsta "The Washington Post".

Nepatīkamais incidents notika pagājušajā mēnesī, tomēr sieviete nolēma par to pastāstīt tikai tagad. Nikola apgalvo, ka viņai esot urīnpūšļa problēmas, līdz ar to viņai ir nepieciešams apmeklēt tualeti biežāk nekā citiem cilvēkiem. Arī lidmašīnā pusstundu pirms nolaišanās sieviete vēlējās izmantot lidaparāta labierīcības, tomēr stjuarti to neesot ļāvuši.

"Es kā medmāsa saprotu, ka gadās sliktas darba dienas, kurās jāsaskaras ar nepatīkamiem ķermeņa šķidrumiem. Tomēr tas ko es nesaprotu, ir lidmašīnas apkalpes izturēšanās. Ja es šādi izturētos pret saviem pacientiem, tad noteikti tam būtu sekas..." Nikola raksta savā facebook profilā.

Aviokompānija apgalvo, ka ir informēta par šo incidentu, bet norāda, ka nokārtošanās krūzē bija pašas sievietes lēmums. Nikola vēlējās izmantot labierīcības brīdī, kad lidmašīna veica nolaišanos. Šajā brīdī visiem pasažieriem ir jāatrodas savās sēdvietās un tās nedrīkst pamest. Tomēr aviokompānija veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas notika patiesībā.

Nikola atklāj, ka nolaišanās laikā pa lidmašīnas salonu pārvietojās vairāki cilvēki, bet viņai neatļāva pamest sēdvietu, tāpēc viņa stjuartiem teikusi, ka vai nu viņa jāpalaiž uz tualeti, vai arī viņa nokārtosies krūzē. Pirmais no sievietes lūgumiem netika uzklausīts, tāpēc Nikola bija spiesta veikt otro.