Skaudrs stāsts: Ārsti teica, ka man ir iekaisums, bet atklāja vēzi

© facebook/ Efraim Ondřej Kubik

Jaunietis Efraims Ondrejs Kubijs no Čehijas sociālajos medijos ir izplatījis savu stāstu par to, kā ārsti vairākus gadus viņam teica, ka veselības problēmas ir saistītas ar iekaisumu, tomēr vēlāk viņam atklāja vēzi.

"Kad es pirmo reizi uzzināju savu diagnozi, mana dzīve pilnībā izmainījās," stāsta Efraims. ''Man jau iepriekš bija veselības problēmas, tomēr pēdējo divu gadu laikā tās saasinājās un man radās problēmas ar urinēšanu. Ārsts teica, ka tas ir tikai iekaisums. Man palika tikai sliktāk un es nolēmu vērsties pie cita ārsta,'' atceras jaunietis. Jaunais ārsts Eiframu nosūtīja uz datortomogrāfiju. Tajā jaunieša urīnpūslī tika atklāts 3 cm liels audzējs.

Pirms audzēja izgriešanas operācijas jaunietis esot bijis ļoti nobijies, jo tā bija viņa pirmā reize slimnīcā un viņa pirmā operācija mūžā. Savukārt pēc operācijas Efraims izjutis lielas sāpes. "Man sākās asiņošana un es tiku nogādāts atpakaļ operāciju zālē. Es to visu atceros neskaidri, jo biju anestēzijas un nomierinošo līdzekļu ietekmē," pauž Efraims.

Efraims stāsta, ka sāpes pazudušas un spēki atgriezušies tikai 8 dienas pēc operācijas. ''Jau dienu vēlāk es uzzināju, ka audzējs ir pilnībā izgriezts un manā ķermenī nav atrastas citas vēža šūnas,'' ar prieku atceras jaunietis.

Šobrīd ir pagājis mēnesis kopš operācijas un Eiframs to atceras kā ļaunāko posmu savā mūžā, tomēr viņš ir apņēmības un dzīvesprieka pilns turpināt iesākto un dzīvot izbaudot dzīvi.

Svarīgākais