NETICAMI: Vīrietis stāsta, kā par mata tiesu izglābies no nāves

© Aculiecinieka foto

Pagājušajā nedēļā kāds 50 gadus vecs makšķernieks Gulbenes novadā par mata tiesu izglābās no nāves, kad viņa vadītā automašīna ielūza ezerā. Vīrietis, kurš ir vainīgs notikušajā pavisam nesen raidījuma "Bez Tabu" žurnālistiem stāstījis, kā viņam izdevās izglābties.

Vīrietis nelaimes dienā bija nolēmis līdz iecienītajai zvejošanas vietai nokļūt ar automašīnu braucot pa ledu. Tomēr vīrietis nespēja laikus novērtēt situācijas nopietnību un iebrauca ūdenī, kā rezultātā automašīna noslīka. Par laimi vīrietim izdevās izglābties, tomēr pats no notikuma vietas aizbēga. Noslīkušo apvidus spēkratu vēlāk pamanījuši citi zemledus makšķernieki. Viņiem satraukties licis fakts, ka uz ledus līdz ūdens atveres vietai bijušas manāmas vien automašīnas riepu pēdas. Zvanījuši glābšanas dienestam, kas ierodoties, par laimi, nevienu bojāgājušo nekonstatēja.

Žurnālistiem izdevās sazināties ar zvejnieku un viņš stāsta, kā viņam izdevās izglābties: "Baigie pārdzīvojumi. It kā ledus bija biezs. It kā pats staigāju, makšķerēju. Vienā vietā neķērās, braucu tā slaidi uz citu pusi. Gar malu laidu uz savu līdaku vietu. Ātrums bija kādi 70 kilometru stundā. Tajā dienā bija arī ūdens uz ezera, un es neredzēju to lāmu."

"Labi, ka strādāja elektriskie logi, jo durvis nevarēju atvērt. Attaisīju uzreiz abus vaļā, tiku krastā un pēc tam nācu mājās slapjš kā žurka. Es vairs pat negribu iet uz ezeru makšķerēt. Dievs dod divas minūtes tikt ārā no mašīnas. Ir tie, kuri tic Dievam, tie, kuri netic, bet kaut kas tur augšā ir. Es pat ienaidniekam nenovēlētu tādu pārdzīvojumu!" stāsta vīrietis.

Policijas pārstāve Ilvita Līduma stāsta, ka ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par vides piesārņošanu. Sods par šādu pārkāpumu ir no 70 līdz 700 eiro.