Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Miljonārs Gulbis izjauc paraugģimeni, bet uz tiesu neiet

© F64

Ainārs Gulbis, kurš beidzamajā laikā ir kļuvis par vienu no Latvijas skandalozākajiem mīlniekiem, jo izjaucis ģimeni, kurā aug septiņi bērni, ir viens no cietušajiem un faktiski arī viens no galvenajiem iniciatoriem t.s. Lemberga lietai, kura jau astoto gadu tiek iztiesāta Rīgas apgabaltiesā. Gulbis šajā tiesā prasa no Ventspils mēra Aivara Lemberga Rokfelleru cienīgu kompensāciju – 7,5 miljardus.

Gulbim kā cietušajam vajadzēja liecināt vienam no pirmajiem šajā lietā (t.i., pirms apmēram septiņiem gadiem), tomēr viņš tiesas zālē šo astoņu gadu laikā pabijis vien dažas reizes. Tagad jau vairākkārt viņš aizbildinājies ar slikto veselības stāvokli, kas viņam liedz izpildīt savu kriminālprocesuālo pienākumu - sniegt liecības Latvijas tiesā. Piemēram, šā gada janvārī Rīgas apgabaltiesa tika informēta, ka «cietušais Ainārs Gulbis nevar ierasties tiesā, jo ārstējas ārpus Latvijas Republikas».

Nevaldāmais siržulauzējs

Aināra Gulbja skolasbiedri zina stāstīt, ka viņš jau vidusskolā ir bijis neapturams siržulauzējs. «Neatkarīgā Rīta Avīze» savulaik rakstīja: «Jau skolas gados Gulbis izcēlās citu vidū. Viņu apbrīnoja skolas meitenes un skolotājas, jo Ainārs bija gudrs un iznesīgs. Kamēr viņa klasesbiedrs - topošais dzejnieks Klāvs Elsbergs - vēl uz tāfeles rakstīja pubertātes vecumam raksturīgas jēlības un ieguva pirmatnējo seksuālo pieredzi, ķerstot meitenes aiz drēbēm, Ainārs jau mācēja izteikt komplimentus un ikdienā būt galants pret meitenēm un skolotājām, nereti apburot viņas ar kādu ziedu (izmeklētie puķu pušķi gan nāks vēlāk). Līdz ar to bija pilnīgi loģiski, ka Ainārs un skolas skaistākā meitene Maija bija pāris.

Tomēr visbūtiskākais, kas Aināru atšķīra no vienaudžiem, - viņam jau skolas laikā bija sava, turklāt paša nopelnīta, nauda. Jau vidusskolā viņš strādāja par sanitāru psihiatriskajā slimnīcā, kas tiem laikiem bija ļoti neparasti un liecināja par ļoti stingru raksturu.

Savukārt puiši, kuriem nācās Aināram stāties pretī basketbola laukumā, raksturo viņu kā reti nekaunīgu un agresīvu spēlētāju, kurš, ja varētu, bumbā ietriektu ne tikai nagus, bet arī zobus. Ainārs bija spēlmanis, kuram obligāti bija jāuzvar jebkuriem līdzekļiem.»

Arī »Vakara Ziņu« rīcībā ir nonākusi informācija, ka līdzīgās domās par Gulbja agresivitāti un lielo kāri pēc meitenēm ir arī Rīgas Proletāriešu rajona 11. vidusskolas, kas tolaik bija nosaukta franču komunista Anrī Barbisa vārdā, audzēkņi: «Učenes pilnīgi kusa Gulbja priekšā.»

Kas par drāmu!

Ar gadiem Gulbja šarms nav mazinājies. Šobrīd viņš kļuvis par Latvijas karstasinīgāko mīlētāju un pat citi slavenību šķiršanās stāsti nobāl uz Gulbja mīlas viesuļa fona. Pie miljonāra sāniem mieru un laimi radusi septiņu bērnu māte, bijusī modele Una Gavare. Iespējams, tādēļ Gulbim nav laika doties uz tiesu, jo viņš «nocopējis» vietējā uzņēmēja Māra Gavara sievu Unu un tagad bauda mīlas priekus ar pilnu krūti. Kā raksta žurnāls «Kas Jauns», Ainārs Gulbis aicina savu pretinieku Māri Gavaru uz dueli: «Viņš pat mani sauca uz dueli ar šaušanos! Iedomājieties, kāds bruņinieks?! Cīnīšoties ar mani par sievieti, ko mīl. Rakstīja, ka ieročus piedāvā izvēlēties man, bet pats rekomendējot šauties ar pistolēm.»

Žurnāls «Kas Jauns» izpētījis, ka Una Gavare pametusi vīru Māri Gavaru un ar septiņiem bērniem pārcēlusies uz Tenerifi, kur dzīvo miljonāra Aināra Gulbja apartamentos.

Aizviltā septiņu bērnu māte Una Gavare ir gandrīz vai «Neatkarīgās Rīta Avīzes» pieminētās «skaistākās skolas meitenes Maijas» (īstajā vārdā Maija Vitenberga) kopija. «Tas pats tips - slaida, blonda, zilām acīm,» »Vakara Ziņām« stāstīja bijušie «barbisieši». Pavisam cits tips ir Aināra Gulbja oficiāli zināmā sieva un tenisista Ernesta Gulbja māte - aktrise Milēna GulbeKavace, leģendārā latviešu aktiera Ulda Pūcīša meita.

Māris Gavars tiek uzskatīts par Aināra Šlesera uzticamo menedžeri. Šleseru un Gavaru ģimenes satuvināja pievēršanās kristīgajām vērtībām. Kristīgās vērtības lika Unai atteikties no modeles karjeras, kur viņa cita starpā nopelnīja ļoti lielu naudu. Arī Gavaru septiņi bērni liecina par kristīgo principu stingru ievērošanu. Kādu laiku, protams, jo ģimenes izjaukšana gan nav savienojama ar sesto bausli - «Tev nebūs laulību pārkāpt.»

Māris Gavars 2004. gadā kļuva par izglītības un zinātnes ministra Jura Radzēviča padomnieku. Droši vien tāpēc, ka Ministru prezidenta biedrs tolaik bija Radzēviča pārstāvētā politiskā spēka līderis Ainārs Šlesers. Gavara valsts amatpersonas deklarācijas uzrāda, ka viņš jau tolaik ir bijis ļoti turīgs cilvēks. Tāpat no 2004. līdz 2009. gadam Māris Gavars ir bijis «Latvijas dzelzceļa» valdes loceklis (šajā laika periodā Šlesers bija satiksmes ministrs Kalvīša un Godmaņa valdībās).