Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Reiz šī aktrise Terija Dvaiere saslima ar vēzi solārija dēļ

© OFFICIALTERRIDWYER.COM

Britu aktrise un televīzijas raidījumu vadītāja Terija Dvaiere nekad nebija cerējusi kļūt par aktrisi un tāpēc nespēja noticēt savai laimei, kad režisors Fils Redmonds piedāvāja viņai Rutas Osbornas lomu televīzijas seriālā «Kaislības Holiouksā», kurā Terija iesaistījās 1995. gadā un filmējās turpmākos sešus gadus. Bet vēl laimīgāka aktrise bija, kad nepadevās un uzvarēja cīņā ar vēzi. Jāteic, ka Terija Dvaiere visās dzīves jomās ir īsta cīnītāja.

Holiouksa maina dzīvi

1995. gadā Terija kopā ar savu draugu Morganu devās uz Liverpūli, kur notika noklausīšanās seriālam «Kaislības Holiouksā». Viņi nolēma, ja jau Terijai jābrauc, tad par iztērēto ceļanaudu vismaz izstaigās pilsētu un apskatīsies tās ievērojamākās vietas. 22 gadus vecā sieviete pat visdrosmīgākajos sapņos nevarēja iedomāties, ka šī pilsēta dos viņai darbu un mainīs turpmāko dzīvi. Tagad Dvaiere ir ļoti pateicīga Filam Redmondam, jo piedalīšanās seriālā mainīja viņas privāto dzīvi. Topošā aktrise iemantoja daudzus uzticamus draugus, ar kuriem kontaktējas joprojām. Arī profesionālajā jomā «Kaislības Holiouksā» deva milzīgu un neatsveramu pieredzi. Aptuveni gadu pēc piedalīšanās seriālā Terija no režisora saņēma vēstuli, kurā cita starpā bija arī teikums: «Izskatās, ka esi kļuvusi par īstu aktrisi.» Dvaiere no laimes bija septītajās debesīs un šo vēstuli joprojām glabā drošā vietā.

Bez pieredzes un mīksta kā māls

Pēc piektās noklausīšanās Terija saņēma darbu seriālā, un režisors Fils Redmonds paziņoja, ka viņai nekavējoties jāsāk filmēties. Jaunajai sievietei nekas cits neatlika kā doties uz veikalu, lai nopirktu apakšveļu un zobu birsti, jo turpmākos četrus mēnešus viņa pavadīja Liverpūlē, ne reizi neaizbraucot uz mājām. Reiz, kad Dvaiere sarunā ar aktieru atlases vadītāju Dorotiju Endrūsu ieminējās, ka varbūt viņai vajadzētu apmeklēt kādus aktiermeistarības kursus, atbilde bija šāda: «Mēs tevi paņēmām, jo redzam potenciālu, un tu esi mīksta kā māls, ko mēs mīcīsim.» Pirmo gadu Terija nemitīgi domāja, ka viņu atlaidīs no darba, jo jaunajai dāmai šķita, ka uz citu aktieru fona viņa izskatās kā butaforija. Taču, smagi strādājot, viņa apguva aktrises profesiju. Terija vairākkārt skatījās sērijas ar savu piedalīšanos un analizēja, ko izdarījusi pareizi un ko ne. Aktrise atzīstas, ka tik smagi kā seriālā «Kaislības Holiouksā» viņa nekad un nekur nav strādājusi un tieši šeit iemācījusies darba ētiku. Seriāla veidotāji jaunajiem aktieriem iemācīja – lai kas arī notiktu, darbā jāierodas obligāti. Tas seriāla komandu norūdīja un padarīja par sīkstiem cīnītājiem, kuri nekad nepadosies bez cīņas.

Solārija izraisīts vēzis

Aktrise Terija Dvaiere brīdina sabiedrību par solāriju kaitīgumu, jo viņa uzskata, ka tieši apsēstība ar sauļošanos solārijā viņai izraisīja vēzi. 42 gadus vecā aktrise, kura kļuva slavena seriālā «Kaislības Holiouksā», atveidojot oficianti Rutu Osborni, atklāja, ka viņas veselību krietni iedragāja biežie solāriju apmeklējumi pusaudzes vecumā.

Kad 2014. gadā pēc kārtējās ierastās dzimumzīmju pārbaudes ārsti Dvaierei diagnosticēja ļaundabīgu melanomu otrajā stadijā, aktrise un TV raidījuma «Brīvās sievietes» bijusī vadītāja ļoti nobijās, ka viņas dēli Kaidens (9) un Kailans (5), būs spiesti izaugt bez mātes.

Ārsti nebija pārliecināti par visiem 100 procentiem, taču Terijas Dvaieres gadījumā mediķi uzskatīja, ka vēzi visticamāk izraisīja biežie solārija apmeklējumi. Terijai ārstu diagnoze bija īpaši biedējoša, jo viņas mamma Dorīna 44 gadu vecumā nomira ar olnīcu vēzi, bet tētis Tonijs 50 gadu vecumā ar audzēju kuņģī.

Terija pārcieta operāciju, lai likvidētu audzēju uz muguras. Tad sekoja sešas nedēļas ilgs nervus plosošs periods, lai noskaidrotu, vai metastāzes neizplatās pa visu organismu un audzējs ir apturēts.

Aģitē pret solāriju apmeklēšanu

Par laimi, Terija Dvaiere pilnībā izveseļojās un tagad dzīvo pilnvērtīgu dzīvi, atzīstot, ka pašlaik uz dzīvi skatās citām acīm. Taču joprojām aktrisei ir dienas, kad uzmācas ļaunas domas par slimību. Pēc pārciestā televīzijas un kinoekrānu zvaigzne pastiprināti informē sabiedrību par briesmām, ko izraisa solārija apmeklējumi. It īpaši viņa uzrunā jauniešus, kuri neapzinās patieso risku, jo, regulāri apmeklējot solāriju, cilvēkiem, kas jaunāki par 35 gadiem, iespēja saslimt ar ādas vēzi palielinās par 75 procentiem. Terija, kurai solārijs bija pašas mājā, cer, ka cilvēki, lai iegūtu zeltaini brūnu iedegumu, atgriezīsies pie paštonējošiem līdzekļiem, nevis izmantos solāriju.

Televīzijas raidījuma «Pārvērtības 60 minūtēs» bijusī vadītāja atzīst, ka biedējošais nāves tuvums viņu padarījis par daudz labāku mammu. «Audzināt bērnus ir ļoti grūts darbs, bet man ir dāvāta dzīvība, un es izmantošu katru izdevību un katru dienu,» stāsta aktrise.

Pašlaik Terija Dvaiere ir koncentrējusies uz savu karjeru un šogad martā atgriezīsies uz ekrāniem kopā ar aktieri Krisu Džonsonu jaunajā britu kriminālfilmā «Legacy».