Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sievietēm

Dzintara spēks labsajūtai un veselībai

© F64 Photo Agency

Dzintars ir viens no vērtīgākajiem minerāliem, kurš atrodams dažādās pasaules malās, tomēr pats senākais dzintara ceļš ved uz Baltijas jūru. Tas kalpo ne tikai kā skaista rotaslieta, bet arī kā efektīvs līdzeklis skaistumkopšanā un veselībā.

Dzintars ir dabas veidots biostimulators. Tas spēj uzlādēt cilvēka enerģiju, padara ādu veselīgāku un jaunāku, nomierina nervu sistēmu, kā arī novērš galvassāpes, skaidrots dzintara dziednīcas mājaslapā amberhealing.lv. Galvenās dzintara darbīgās vielas ir dzintarskābe un dzintara eļļa, tā svarīgākā īpašība ir dziednieciskais spēks. Dzintars spēj gan ārstēt, gan arī pasargāt no slimībām.

Vēršot uzmanību dzintara lietošanai kosmētikā, svarīgi pieminēt, ka no tā iegūst dzintara putekļus. Liepājas Amatnieku nama dzintara rotu izgatavotāja Skaidrīte Vasiļēviča, kura pati apmeklējusi dzintara terapijas procedūras portālam nra.lv atzīst, ka dzintara putekļi spēj nodrošināt ādas labsajūtu, tā paliek daudz maigāka. „Ja gadās iegriezt pirkstā, tad brūce jāierīvē ar dzintara putekļiem, nākamajā dienā pirksts vairs nesāpēs un brūce būs manāmi savilkusies.”

Latvijā ir pieejamas arī dzintara terapijas, kuru vidējā cena ir 20Ls. Tās veic dziļu attīrīšanu, atjaunošanu un harmonizāciju visos līmeņos – šūnu un molekulārajā līmenī, enerģētiskajā līmenī, psihiski emocionālajā līmenī. Mūsu zemē šis bizness gan ir maz attīstīts, taču kaimiņos Lietuvā tiek piedāvātas daudz un dažādas iespējas, kā izbaudīt dzintara labvēlīgo iedarbību. Harijs Jēkabsons, Latvijā vienīgās tūristiem pieejamās dzintaru darbnīcas īpašnieks, portālam nra.lv apgalvo, ka dzintaru lasītājiem vispateicīgākā vieta Latvijā ir Kurzemes jūrmala, tomēr jāpatur prātā, ka atrast tos nav viegli, jo dzintaru skaits ir krietni samazinājies. Labā gadā no jūras tiek izskaloti 10-15kg. dzintaru.

Mūsdienu medicīnā dzintaru izmanto kā izejvielu dzintarskābes ieguvei. Tai ir rakstūrīgas antioksidējošas un pretiekaisuma īpašības. Organisma vispārējai attīrīšanai un vairogdziedzera darbības normalizēšanai esot jānēsā dzintara krelles. Speciālisti apgalvo, ka ar dzintara palīdzību var izārstēt daudzas slimības, piemēram, matu un ādas slimības, dzirdes un redzes bojājumus, bronhītu, astmu, kā arī tas var palīdzēt depresijas ārstēšanā. „Nezinu nevienu plikpaurainu dzintaru meistaru,” smejas Harijs Jēkabsons, apstiprinot, ka dzintarskābi izmanto, lai izveidotu līdzekļus pret matu izkrišanu. To izmanto arī viagras izgatavošanā. No pārtikas produktiem vsivairāk dzintarskābes atrodas upenēs un smiltsērkšķos.

Jau kopš seniem laikiem mūsu senči zināja par dzintara labvēlīgo iedarbību. Daudzas vecmāmiņas mazulim ap kaklu aplika dzintara krellītes, lai vieglāk šķeltos zobiņi, meitai izejot pie vīra, māte dāvināja dzintara krelles, lai vieglāk ieņemt bērniņu un dzemdības nebūtu smagas, bet mīļotais savai draudzenei – lai būtu mūžam skaista.