Aizturēts vēl viens vīrietis, kurš uz ielas rāvis nost cilvēkiem dārgmetālu ķēdīti

Rīgas policijas aizturējusi vēl vienu vīrieti, kurš uz ielas cilvēkam rāvis nost dārgmetālu ķēdīti.

Minētais vīrietis tika aizturēts Pļavniekos, Keldiša ielā, par uzbrukumu kādai 1976.gadā dzimušai sievietei, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.

Sieviete bērna klātbūtnē tika nogāzta zemē, un uzbrucējs mēģināja nolaupīt zelta ķēdīti. Tuvumā gadījās kāds policijas darbinieks, kurš vīrieti aizturēja un nogādāja Rīgas Ķengaraga iecirknī, kur tika uzsākts kriminālprocess. Vīrietis ir aizturēts, un drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

1980.gadā dzimušais aizdomās turamais dzīvo turpat Pļavniekos un jau agrāk ir tiesāts par laupīšanas izdarīšanu, tāpēc policijai ir aizdomas, ka minētā persona izdarījusi virkni analoģisku noziegumu. Visus, kuri cietuši no šīs personas pretlikumīgās darbības, lūgums zvanīt policijai pa tālruņa numuru 67803121, vai arī 67803100.

Jau ziņojām, ka Rīgas policija augusta beigās aizturēja kādu jau agrāk tiesātu 1981.gadā dzimušu vīrieti, kurš gaišā dienas laikā kādai sievietei uz ielas piegājis no mugurpuses un norāvis dārgmetālu ķēdīti.

Šī laupīšana notikusi 15.augustā, un cietusī sieviete par to paziņojusi policijai. Turklāt sieviete bija iegaumējusi iespējamā vainīgā seju. Policija kopā ar cietušo noskaidroja iespējamo vainīgo, līdz viņš aptuveni pēc nedēļas tika aizturēts.

Lai gan pagaidām pret šo vīrieti uzsākts kriminālprocess par vienu nozieguma epizodi, policija pieļauj, ka līdzīgas pretlikumīgas darbības viņš veicis arī citviet.

Šovasar Rīgā reģistrēti vairāki šādi analogi gadījumi, tādēļ policija turpinās strādāt un noskaidrot aizturētā iespējamo saistību arī ar citām epizodēm.

Aizturētais vīrietis ir Ķengaraga iedzīvotājs, un viņš iepriekš tiesāts par noziegumiem, kas saistīti ar nelegālo narkotisko vielu apriti.

Visus iedzīvotājus, kuri cietuši no minētā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, policija lūdz atsaukties, zvanot pa tālruņa numuru 67803100 vai 67803122.

Sākums

14. Saeimas deputāts Andris Kulbergs TV24 raidījumā “Preses klubs” uzsver, ka Latvijas valsts nav infrastruktūra, bet gan cilvēki. "Latvijas valsti veido cilvēki. Ja nebūs šie cilvēki, mums nebūs mūsu valsts.”

Svarīgākais