Igauņu ortopēds Eiki Strauss vērsīsies tiesā

Slimnīcas ortopēds Eiki Strauss no Ida Virumā slimnīcas, kuru atlaida no darba, jo viņš izmetis atkritumu urnā pacienta pasi, plāno vērsties tiesā, ziņo portāls postimees.ee.

Kā saka pats Eiki Strauss: "Šajā notikumā iespējami jebkādi pavērsieni, bet lēmumu par to vai vērsties tiesā pieņems mana advokāte."

Viens no galvenajiem Strausa argumentiem ir fakts, ka patiesībā viņš 14 gadus vecā igauņu valodā nerunājošā pacienta pasi esot izmetis tukšā kastē, nevis atkritumu urnā, kā apgalvo pacienta vecāki.

Kā ziņots ortopēds Eiki Strauss pacienta , kurš nav varējis izskaidrot problēmu valsts valodā, bet runājis krieviski, puiša Igaunijas pilsoņa pasi un izmetis atkritumu urnā, sakot, ka pusaudzim, kas neprotot valsts valodu, tāda pase neesot vajadzīga.

Slimnīcas galvenais ārsts Kalju Mits ortopēdu atbrīvojis no amata.

Sākums

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais