Dombrovskis pieprasa paskaidrojumus par atalgojuma palielināšanu PVD

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien parakstīja atkārtotu rezolūciju Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) direktoram Marekam Samohvalovam, kurā tiek pieprasīti skaidrojumi par atalgojuma palielināšanu PVD centrālajā aparātā nodarbinātajiem laika posmā no 2008.gada 1.janvāra līdz 2009.gada 1.augustam.

Tāpat PVD vadītājam būs jāsniedz skaidrojums, kāpēc lielākajai daļai nodarbināto mēnešalga 2009.gada 14.augustā ir lielāka nekā 2008.gada 1.janvārī.

Šādu lēmumu premjers pieņēmis, iepazīstoties ar 26.augusta atbildes vēstulē saņemto PVD informāciju par štatu sarakstiem, veiktajām izmaiņām un to pamatojumu, aģentūru LETA informēja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.

Šodien izdotajā rezolūcijā valdības vadītājs lūdz sniegt skaidrojumu par kvalifikācijas pakāpes paaugstināšanas iemesliem lielākajai daļai PVD centrālajā aparātā nodarbināto, kā arī iesniegt pēdējo divu gadu ikgadējās darbības novērtēšanas rezultātu salīdzinājumu par visiem nodarbinātajiem.

Vienlaikus Dombrovskis no PVD direktora pieprasījis informāciju par veiktajiem pasākumiem attiecībā uz PVD struktūras reorganizāciju, samazinot vadītāju un mazu, vairāku līmeņu struktūrvienību skaitu.

Skaidrojumi jāsniedz līdz šā gada 10.septembrim

Svarīgākais