Policija vairākiem nepilngadīgajiem Rīgā noformējusi protokolus par smēķēšanu un alkohola lietošanu

Šodien līdz plkst.20 Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pilsētā jau vairākiem nepilngadīgajiem noformējusi pārkāpumu protokolus par smēķēšanu neatļautās vietās un alkohola lietošanu, aģentūru LETA informēja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Līdz šim policijas darbinieku redzeslokā nonākuši 11 nepilngadīgie, kuri smēķējuši neatļautās vietās, bet, iestājoties vakaram, policijas redzeslokā nonācis viens nepilngadīgais ar atvērtu alkoholiskā dzēriena pudeli, savukārt divi pieķerti, lietojot alkoholu sabiedriskā vietā.

Tīmane informēja, ka patlaban lielas nekārtības no nepilngadīgo puses nav novērotas, taču "vakars tikai tagad sākas".

"Policija īpaši uzrauga arī tirdzniecības vietas, lai nepilngadīgajiem netiktu tirgots alkohols, un patlaban izskatās, ka tirdzniecības vietu darbinieki ņēmuši vērā aizliegumu pārdot nepilngadīgajiem alkoholu, jo pārkāpumi nav konstatēti," uzsvēra RPP sabiedrisko attiecību speciāliste.

Jau ziņots, ka šodien Vecrīgā skolēni un studenti aktīvi svin 1.septembri jeb Zinību dienu. Lielākā daļa kafejnīcu un skvēriņu Rīgas centrā ir pilni ar skolēniem un studentiem, kuri svin mācību gada sākšanos.

Vairāki pasākumi galvaspilsētas centrā aicināja jauniešus svinēt šo svētku dienu. Vērmanes dārzā līdz pat plkst.22 notiks Rīgas Skolēnu domes (RSD) organizētais pasākums "Zem viena jumta".

Parkā darbojas divas skatuves. Uz lielās skatuves dienas garumā iespējams baudīt mūziku, bet uz mazās skatuves apmeklētāji var dejot salsas ritmos, izmēģināt savu talantu hip hopa dejās, kā arī klātienē aplūkot burvju mākslinieku pāra Pecolli priekšnesumus.

Kā ziņots, jaunajā mācību gadā mācības sāk aptuveni 20 000 pirmklasnieku, no kuriem 6201 bērnam pirmā skolas diena pienāca Rīgā. Bet kopumā Latvijas vispārizglītojošajās skolās, kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) prognozes, šoruden mācīsies aptuveni 228 000 skolēnu, kas ir par 8223 skolēniem mazāk nekā pērn.

Šogad pirmo klašu skolēnu būs nedaudz mazāk nekā iepriekšējā mācību gadā, kad skolas gaitas sāka 20 100 bērni. 2007./2008.mācību gadā pirmklasnieku bija vēl vairāk - 20 472.

Sākums

Elīna Didrihsone, kurai ar likumsargiem bijusi ne viena vien darīšana, atkal nonākusi sabiedrības uzmanības lokā - video, kurā influencere pie stūres ēd biezpienu, skatās apkārt un netur rokas uz stūres, liek piesaukt policiju un aicināt to iejaukties, jo šāda uzvedība ir bīstama ne tikai pašai braucējai, bet arī citiem satiksmes dalībniekiem.

Svarīgākais