Rīgas skolās pagarinātās dienas grupas būs par maksu

Rīgas skolās pagarinātās dienas grupas būs par maksu, jo valsts atteikusies maksāt mērķdotācijas, informē Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā speciāliste Sarmīte Baltmane.

Kā pastāstīja Baltmane, šajā mācību gadā no valsts mērķdotācijas nebūs iespējams finansēt pagarinātās dienas grupas.

Lai organizētu pagarinātās dienas grupu darbību skolās, skolotājiem Valsts kvalitātes izglītības dienestā būs jāizņem sertifikāts privātprakses sākšanai un jāreģistrējas Valsts ieņēmuma dienestā kā pašnodarbinātām personām, savukārt vecāki ar šiem pedagogiem slēgs līgumu.

Baltmane norādīja, ka pēdējā laikā Rīgā jau reģistrējušās vairākas sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kas dibinātas, lai vecākiem sniegtu šāda veida pakalpojumus. Arī skola vai skolas Atbalsta fonds varēs sniegt šāda rakstura pakalpojumu izglītošanā.

Konkrētu summu par šādu pakalpojumu Baltmane nevarēja norādīt, vien minēja, ka patlaban tiekot gatavoti grozījumi saistošajos noteikumos par maksas pakalpojumiem.

Kā liecina informācija Rīgas Teikas vidusskolas mājaslapā, skola organizē maksas pēcpusdienas grupu, kuras laikā bērniem būs iespēja sagatavot mājasdarbus pedagogu uzraudzībā, atpūsties svaigā gaisā, piedalīties spēlēs un aktivitātēs ar vienaudžiem, iesaistīties interešu un radošās darbībās.

Maksa par vienu dienu - 2,50 lati neatkarīgi no apmeklēto stundu skaita dienā. Ir iespēja pēcpusdienas grupu apmeklēt arī dažas dienas nedēļā. Apmaksa būs jāveic par tekošo mēnesi līdz 10.datumam pēc iepriekš izrakstīta rēķina.

Turpretī sludinājuma portālā "www.zip.lv" ievietots sludinājums ar tekstu: "Lai bērni būtu pieskatīti, tiek veidotas pagarinātās dienas grupas skolēniem no 1.-6.klasei, kur tiks sagatavoti visi mācību priekšmeti, kas jāsagatavo mājās, nodarbības ilgums trīs līdz četras stundas."

Sludinājumā maksa minēta 60 lati mēnesī, un grupā tiks mācīti ne vairāk kā desmit bērni.

Svarīgākais