Kompensēs zaudējumus par preses piegādi lauku apvidos

Ministru kabinets šodien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu segt Latvijas Pasta (LP) 2009. gada pirmā pusgada un atlikušos pagājušā gada zaudējumus par preses izdevumu piegādi lauku apvidos.

Saskaņā ar valdības pieņemto lēmumu SM jau šogad jākompensē kapitālsabiedrībai zaudējumi 687 181 lata apmērā par preses piegādi lauku apvidos pērn, bet par 2009. gada pirmo pusgadu - 2 370 316 latu apmērā. Minētie zaudējumi jāsedz no ministrijas budžeta līdzekļiem.

Pieņemtais lēmums ir būtisks uzņēmuma turpmākai darbībai un ļaus nepaaugstināt preses piegādes pakalpojuma tarifus reģionos.

Turklāt pašlaik LP vadība uzsākusi arī jaunā darbības modeļa izstrādi, kura mērķis ir nodrošināt uzņēmuma rentablu saimniecisko darbību.

Jau ziņots, ka Gerhards uzskata, ka arī nākamā gada valsts budžetā ir jāsaglabā dotācijas preses izdevumu piegādēm lauku reģionos, lai lauku iedzīvotāji varētu saņemt gan lielākos dienas laikrakstus, gan vietējos preses izdevumus, jo lauku cilvēkiem krīzes apstākļos ir būtiski saņemt informāciju, uzzināt par situāciju darba tirgū, izmantot iespēju ievietot sludinājumus laikrakstā.

Svarīgākais