Aizturēta bruņotu laupītāju banda

Šodien Valsts policija Krimuldas novada Lēdurgas pagastā aizturējusi četru noziedznieku bandu, no kuriem viens operācijas laikā ticis nogalināts.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" informēja Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, vīrieši turēti aizdomās par vairāku bruņotu laupīšanu izdarīšanu. Aizturēšanas laikā noziedznieki atklāja uguni uz policijas darbiniekiem, kā rezultātā viens no noziedzniekiem tika ievainots un mira.

Policijas darbinieki apšaudē nav cietuši.

Pārmeklējot noziedznieku automašīnu un dzīvokli tika atrasti šaujamieroči un maskas, kas tikušas izmantotas laupīšanu laikā.

Voins izteica pieņēmumu, ka noziedznieki darbojušies vairākos Latvijas reģionos un aplaupījuši galvenokārt mājokļus.

Konkrēts laupīšanu skaits tiks noskaidrots izmeklēšanas gaitā.

Bandas locekļi ir vairākas reizes sodīti, tas nozīmē, ka viņi bijuši rūdīti un vienmēr iepriekš plānojuši visus noziegumus, sacīja Voins.

Sākums

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais