Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Komercziņas

Skriešanas apavi – kā izvēlēties piemērotus skriešanas apavus?

© Publicitātes foto

Skriešana ir ļoti populārs un izplatīts sporta veids, jo tam nav nepieciešams ne dārgs ekipējums, ne īpaši apstākļi. Nepieciešami tikai skriešanas apavi, lai varētu skriet kur un kā vēlies. Taču iesācējiem bieži vien nav skaidrs, kādus skriešanas apavus labāk izvēlēties, jo ne visi sporta apavi būs vienlīdz labi un piemēroti skriešanai. Pa kādu segumu tu plāno skriet?

Kad tu gribi izvēlēties apavus skriešanai, tad ir svarīgi zināt, pa kādu segumu tu skriesi. Protams, ne vienmēr visi skrien pa vienu un to pašu segumu, tas var ik dienu mainīties, tomēr skriešana pa dažādiem segumiem atšķiras. Ja esi iesācējs, tad ir ieteicams vispirms izmēģināt dažādus segumus, lai tu saprastu, kāda veida segums tev ir vispiemērotākais, un tad jau tu vari izvēlēties savus skriešanas apavus.

Ja plāno lielākoties skriet pa cietu segumu, piemēram, asfaltu, tad izvēlies sporta apavus ar lielu amortizāciju, lai skriešana netraumētu ceļgalus, muguru un pārējo ķermeni. Skriešanas apavi ar lielu amortizāciju samazinās traumu risku, skrienot pa cietu segumu. Ja tu plāno biežāk skriet pa mīkstu segumu, piemēram, pa zemes ceļu, pludmali vai mežu, tad tu vari izvēlēties cietākus apavus, jo mīkstais segums nodrošinās dabisku amortizāciju. Pa mīkstu segumu būs piemēroti apavi, kuri nodrošinās labāku saķeri jeb apavi ar agresīvāku protektoru. Šādiem skriešanas apaviem ir spēcīgāka un izturīgāka apavu vidusdaļa, jo tur atrodas stingrāki materiāli un pārklājumi. Tas novērsīs dažādas traumas, jo mīkstais segums bieži vien nav līdzens, kā arī uz tā mēdz būt dažādi svešķermeņi, piemēram, akmeņi, zari, čiekuri utt.

Izvēlies kvalitatīvus un ērtus apavus

Sporta apavi ir ļoti dažādi. Veikalā tu atradīsi vīriešu kedas, snīkerus, tenisenes un daudz citu sporta apavu. Dažreiz ir grūti saprast, kādus apavus tad izvēlēties jeb cik daudz par tiem maksāt. Daudziem šķiet, ka labāk pirkt lētus apavus skriešanai, jo tie tāpat ātri nonēsāsies, ja skriesi regulāri. Tomēr pareizāk būtu izvēlēties kvalitatīvus un nedaudz dārgākus apavus. Dārgāki apavi ir ražoti no kvalitatīviem un izturīgiem materiāliem, tāpēc tie kalpos daudz ilgāku laiku. Arī tad, ja regulāri skriesi, šie apavi izturēs daudz ilgāk nekā lēti un nekvalitatīvi apavi.

Publicitātes foto

Kvalitatīvi apavi nodrošinās visu, kas nepieciešams skriešanas laikā. Galvenais ir tas, lai skriešanas apavi nodrošina amortizāciju, tie ir viegli un elpojoši. Jo kvalitatīvāki apavi, jo jaunākas tehnoloģijas un efektīvāki materiāli tiek izmantoti to ražošanai. Tas nozīmē, ka kvalitatīvi skriešanas apavi tev nodrošinās daudz augstāku komfortu, kas ir ļoti būtiski. Skriešanas laikā uz pēdām tiek likta liela slodze, tāpēc jānodrošina maksimāls komforts. Jo labāki apavi, jo labāk jūsu pēdas jutīsies pēc gara skrējiena. Lētākos un nekvalitatīvos apavos pēdas var būt noberztas, kā arī sāpēt daudz vairāk.

Neaizmirsti, ka jauni apavi sākumā ir jāievalkā. Ja uzreiz ar jauniem apaviem dosies garā skrējienā, tad ir liela iespēja, ka arī paši kvalitatīvākie apavi noberzīs vai tu nejutīsies tajos ērti. Tāpēc ir ieteicams jaunus apavus ievalkāt kaut vai tajos staigājot pa māju vai ikdienā. Kad tajos jūties komfortabli, vari mēģināt skriet - sākumā īsāku posmu, pēc tam jau garāku.

REKLĀMAS MATERIĀLS