Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Komercziņas

Noderīgi padomi elektrības patēriņa samazināšanai uzņēmumā

© Publicitātes foto

Elektrība spēlē būtisku lomu mūsu ikdienā un bez tās savu dzīvi nevaram iedomāties, jo lielākā daļa ierīču, kas tiek izmantotas gan darbā, gan mājās, ir elektriskas. Taču, pateicoties augošajām elektrības cenām, arvien aktuālāki kļūst risinājumi, kā šī resursa patēriņu samazināt. Straujais elektroenerģijas cenu kāpums būtiski ietekmē ne tikai mājsaimniecības, bet arī uzņēmumus, kuru elektrības patēriņš parasti ir liels, tāpēc patērētājiem nākas meklēt veidus, kā veiksmīgi pielāgoties cenu izmaiņām.

Ieviesiet atbildīgu patēriņa kultūru

Energoresursu patēriņa paradumi ir viens no galvenajiem faktoriem, kas uzņēmumiem var efektīvi palīdzēt optimizēt elektrības patēriņu un tā izmaksas. Protams, liela loma ir energotaupīgām un modernām ierīcēm, taču arī darbinieku elektrības patēriņa kultūra ir svarīga. Par enerģijas taupīšanu izglītoti un zinoši darbinieki, ir lielisks uzņēmuma ieguldījums. Ar darbiniekiem nepieciešams pārrunāt svarīgākos elektroenerģijas taupīšanas aspektus, atgādinot, ka ir svarīgi izslēgt gaismu telpās, kurās neviens neatrodas, neatstāt ierīces un biroja tehniku gaidīšanas režīmā, kā arī uzņēmuma virtuvē domāt par efektīvu elektropatēriņu. Tāpat ir svarīgi uzklausīt darbinieku ieteikumus par enerģijas taupīšanu, kā arī izvirzīt kopīgus mērķus, kas kalpos kā lielisks motivators piekopt atbildīgu patēriņa kultūru.

Uzlabojiet energoefektivitāti

Uzņēmuma un telpu energoefektivitāte var būtiski ietekmēt elektrības patēriņu.

Nodrošinot efektīvas telpu apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmas, jums būs iespēja samazināt patērēto elektrības apjomu.

Pārliecinieties, ka ēkai nav ievērojamu siltuma zudumu, kā arī periodiski parūpējieties par ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu apkopi. Tāpat ieteicams dot priekšroku energotaupīgiem apgaismojuma risinājumiem. Izvēlieties energotaupīgas spuldzes un telpās ieviesiet vairākus apgaismojuma elementus, kas dod iespēju apgaismot tikai to telpas zonu, kurā nepieciešams uzturēties.

Pārskatiet līgumsaistības ar elektrības tirgotāju

Uzņēmuma vajadzībām piemēroti elektroenerģijas pakalpojumi var būtiski ietekmēt elektrības izmaksas. Tāpēc ir svarīgi izvērtēt, vai esošais elektrības līgums patiešām atbilst uzņēmuma vajadzībām un ir finansiāli izdevīgākais variants. Iespējams nepieciešams veikt kādas izmaiņas, piemēram, izvēlēties citu tarifu vai samazināt pieslēguma jaudu.

Tāpat ir vērts apsvērt elektrības tirgotāja maiņu, ja cits pakalpojumu sniedzējs jums piedāvā atbilstošāku un izdevīgāku risinājumu. Protams, ļoti izteiktas cenu atšķirības tirgotāju starpā nav, taču izvēloties arī nedaudz izdevīgākus pakalpojumus, ilgtermiņā ietaupītā naudas summa būs manāma. Turklāt, elektrības tirgotāja maiņa ir pavisam vienkārša, atliek vien noslēgt līgumu ar izvēlēto pakalpojumu sniedzēju. Taču ieteicams, pārskatīt iepriekšējo līgumu un pārliecināties, ka tā pārtraukšanas gadījumā netiks piemērotas kādas sankcijas.

SIA "Ignitis Latvija" - uzticams elektroenerģijas tirgotājs

SIA "Ignitis Latvija" ir uzticams elektroenerģijas tirgotājs, kas saviem klientiem piedāvā fiksētas un elastīgas cenas produktus, dodot iespēju katram klientam izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko risinājumu. Uzņēmuma pakalpojumu klāstā ietilpst ne tikai elektrība, bet saules elektrostaciju un elektroauto uzlādes staciju ierīkošana biznesa klientiem. SIA "Ignitis Latvija" ir UAB “Ignitis” meitasuzņēmums, tāpēc ar ikvienu biznesa klientu Latvijā tas īsteno starptautiski pārņemto pieredzi un augstās kvalitātes standartus.

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA