Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Komercziņas

Jāsāk laicīgi gatavoties rudens sezonai

© Publicitātes foto

Lai arī šobrīd mūs lutina siltā vasaras saulīte, rudens vairs nav aiz kalniem. Tāpēc laicīgi jāsāk gatavoties gan apkures, gan rudens dārza darbu sezonai. Lai gadalaiku maiņa nesagādātu raizes, jau vasarā vari parūpēties par to, lai vēsajos gadalaikos mājās varētu justies silti un omulīgi, kā arī ar rudens sezonu saistītie dārza darbi nesagādātu raizes.

Parūpējies par siltumu

Energoresursu cenu kāpuma dēļ šo rudeni daudzi gaida ar bažām. Tāpēc, lai parūpētos par sava mājokļa siltumu, vari jau laicīgi sagādāt savām vajadzībām un mājoklim piemērotu kurināmā veidu un daudzumu. Mājsaimniecībām pieejamo kurināmo klāsts ir plašs, tāpēc ikviens var izvēlēties savām iespējām un vajadzībām atbilstošāko veidu.

  • Briketes

Briketes ir viens no pazīstamākajiem kurināmā veidiem. Pateicoties brikešu blīvumam, tām ir daudz lielāka siltumietilpība nekā malkai. Tas nozīmē to, ka briketes siltumu izdala ilgāk, tādā veidā dodot iespēju samazināt nepieciešamo kurināmā daudzumu. Šis ekoloģiskais kurināmais materiāls veido mazāk pelnu un izdala siltumu vienmērīgi. Atšķirībā no granulām, briketes tāpat kā malku var kurināt apkures katlos, kamīnos un krāsnīs.

  • Malka

Malka ir viens no senākajiem kurināmā veidiem. Kā apkures materiāls tā bieži tiek izmantota tad, ja to ir iespējams sagādāt paša spēkiem. Atšķirībā no briketēm, kas ir kompaktas, malkas uzglabāšanai ir nepieciešama plašāka vieta, tāpēc tai nereti tiek dota priekšroka tieši lauku rajonos. Ja mājokļa apsildei izmanto tieši šo kurināmo, atceries tam pievērst pastiprinātu uzmanību!

  • Granulas

Tās ir videi draudzīgs apkures veids, un nereti arī lētākas nekā briketes. Granulu apkures sistēma sniedz iespēju apsildīt mājokli, to arī ilgāku laiku atstājot bez uzraudzības. Taču, lai to izdarītu ir nepieciešams apkures katls, kas paredzēts tieši granulām. .

Protams, ir jauki un patīkami rudens sezonu pavadīt siltā un omulīgā mājoklī. Taču krāšņais gadalaiks nenāk tikai ar rūpēm par apkures jautājumiem. Arī dārzs un pagalms rudenī prasa pastiprinātu uzmanību, jo lapkritis mūs priecē ne vien ar krāsainajām koku lapām, bet arī mudina domāt par lapu savākšanas darbiem. Tāpēc, lai rudens dārza darbi saimniecībā ritētu veiksmīgi un bez liekām pūlēm, jau laicīgi vari sākt domāt par efektīviem lapu savākšanas risinājumiem.

Sagatavojies rudens lapu savākšanai

Rudens nāk ar savu krāšņumu - krāsainām koku lapām. Kādu laiku, protams, šo gadalaiku varam baudīt bez raizēm, taču, kad lapas sāk krist, jāsāk domāt par to savākšanu. Lapu pūtējs ir dārza instruments, kas šo procesu var ievērojami atvieglot. To vari izmanot ne tikai nokritušo lapu savākšanai vienā lielā kaudzē, bet arī, lai pagalmu un piemājas celiņus atbrīvotu no dažādiem netīrumiem, kritušiem zariem un citiem traucēkļiem. Lapu pūtēji ir pieejami plašā klāstā, tāpēc varēsi izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko. Pagalma un dārza kopšanai noderēs gan elektriskie, gan akumulatora, gan benzīna lapu pūtēji.

Arī lapu savācējs ir labs veids kā sava īpašuma teritoriju atbrīvot no nokritušajām lapām. Šis manuālais risinājums dod iespēju ērti un vienkārši savākt ne tikai koku lapas, bet arī nopļauto zāli, kas ir aktuāli arī rudenī. Lapu savācējs nav aprīkots ar motoru, līdz ar to nokritušo lapu savākšana ir ne tikai ērta un praktiska, bet arī dabai draudzīga un klusa.

Gatavojies rudens sezonai, par lieliskām cenām iegādājies kurināmo un dārza instrumentus KURSI.LV.

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA