Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Komercziņas

28.augustā Dzintaru koncertzālē noritēs koncerts - „Taiseits Latgolā!”

© Publicitātes foto

2019. gada oktobrī ar negaidītām, taču pelnītām ovācijām tika aizvadīts pirmais ar Latgali saistīto mūziķu un izpildītāju koncerts „Taiseits Latgolā!”, kas norisinājās VEF Kultūras pilī. Visas biļetes bija izpārdotas jau mēnesi pirms koncerta. „Tas mūs pašus pārsteidza, bet tajā pašā laikā iedrošināja un pārliecināja, ka ir ļoti liela interese par tāda veida pasākumu,” atzīst pasākuma producenti.

Līdz ar to koncerta organizatori kaut ko līdzīgu, tikai varbūt vēl plašākai auditorijai domātu, iecerējuši rādīt 28. augustā Dzintaru koncertzālē. Katrs izpildītājs koncerta gaitā piedāvās savas populārākās un vienlaikus ar šo Zilo ezeru zemi saistītās dziesmas.

Visu koncertu savās rokās un ar savu balsi saturēs Daugavpils teātra šarmantais aktieris un vakara vadītājs Ritvars Gailums. Sākumā viņš iepazīstinās auditoriju ar daudziem līdz šim nezināmiem faktiem par Latgali un tās vēsturi. Uz skatuves arī šoreiz kāps Latgales dziesmu patrioti, proti, izpildītāji un mūzikas ansambļi - grupas „Galaktika”, „Baritoni”, „Ginc un es”, „Liepavots”, televīzijas šova „Dziedošās ģimenes” uzvarētāji Tihovsku ģimene. Šoreiz atšķirībā no VEF Kultūras pilī notikušā koncerta uz Dzintaru koncertzāles skatuves būs arī dziedātāji Atis Auzāns un Juris Ostrovskis. Par dzīvo muzikālo noformējumu rūpēsies mūziķu grupa “Crazy Daisy”, bet par horeogrāfiju - tautas deju ansamblis „Cīpars”. Zināmās dziesmas publika noteikti varēs dziedāt līdzi, tāpat neizpaliks arī joki.

Ata Auzāna repertuārā būs mūziķa aranžētās pazīstamās latgaliešu tautasdziesmas, kā arī „Kur gaismēna”, ko savulaik viņš izpildīja kopā ar Oranžo kori. Savukārt Tihovsku ģimene piedāvās Valda un Māra Muktupāvelu sarakstīto dziesmu „Pīmiņ brōļ”, kurā apdziedāta Latgale, kas aizvien jāgodina. Pirms diviem gadiem Atis Auzāns kopā ar Daci Tihovsku šo dziesmu aranžēja, ietērpdami jaunās skaņās, kā veltījumu Latgales kongresa simtgadei. „Otra tautasdziesma, ko klausītājiem piedāvāsim, būs „Skaista mana tēva sēta”, ar kuru uzvarējām šovā „Dziedošās ģimenes”,” uzsver Dace Tihovska.

Grupa „Ginc un es” noteikti izpildīs savu topa dziesmu „Pār Gauju”, ko papildinās ar kādu jauninājumu, kuru šogad grupai nav mazums. „Pats esmu latgalietis, šeit dzīvoju, nesu Latgales vārdu arī tālāk,” ar lepnumu bilst rēzeknietis, grupas „Ginc un es” dalībnieks Gints Ločmelis.

„Protams, esmu lepns, ka mana dzimtā vieta ir Latgale,” uzsver Atis Auzāns, kuram šoreiz uzticēta vieta uz „Taiseits Latgolā!” skatuves. „Katrreiz, atbraucot uz dzimto pilsētu Līvāniem, es jūtos kā mājās. Es nevarēju iedomāties, ka mana Līvānu 1. vidusskola pēc rekonstrukcijas tā pārvērtusies. Tas, ka tiek sakārtotas pat skolas, pierāda, ka Latgalē viss iet uz priekšu, viss attīstās.”

Mana pārliecība - mēs piedzimstam tajā vietā, kurai esam nepieciešami,” bilst Dace Tihovska no Ludzas. „Tā ir cilvēka lielākā laime, ja viņam dzīve izveidojusies tā, ka viņš ir varējis palikt šai vietai uzticīgs. Lai cik grūti arī būtu, lai kā šķistu, ka kaut kur ir labāk, kad tās robežas vaļā, tomēr savu dzimto stūrīti ne ar ko nesalīdzināt!

„Kad VEF Kultūras pilī skanēja pirmais „Taiseits Latgolā!” koncerts, atmosfēru izdevās uzburt ļoti sirsnīgu,” piebilst producents Mārtiņš Matisons. VEF Kultūras pilī jau no koncerta sākuma varēja just kopābūšanas prieku - atnākušie zināja, uz ko viņi ieradušies, un viņi to arī saņēma. Esmu pārliecināts, ka tā notiks arī 28.augustā skaistajā jūras krastā, turklāt noteikti būs vēl krāšņāk, jo to atļauj brīnišķīgā Dzintaru koncertzāle.”


Biļetes var nopirkt šeit: https://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/muzika/slagermuzika/taiseits-latgola-parcelts-no-140620210820-un-110621-304043/

*Koncerta organizatori atvainojās visiem apmeklētājiem par iepriekšējo informāciju. Diemžēļ, savu politisko uzskatu dēļ Kasparam Pudnikam ir atteikta šī pasākuma vadīšana. Koncertu vadīs Daugavpils teātra aktieris Ritvars Gailums.

Publicitātes foto