Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Komercziņas

Sešas idejas, kā iepriecināt mammu Māmiņdienā

© Unsplash.com / micheile dot com

Maijs iesākas ar vieniem no sirsnīgākajiem svētkiem – Mātes dienu! Šī ir diena, kad izrādām mīlestību mammām, omītēm un vecvecmāmiņām. Pasakāmies par rūpēm, zināšanām, kā arī iepriecinām ar dāvanām un apsveikumiem. Iepazīsties ar sešām oriģinālām dāvanu idejām!

1. ideja: dāvanu karte vai biļetes uz pasākumu


Ja vēlies, lai mamma sevi palutina pēc piepildītās ikdienas ar kādu skaistumkopšanas procedūru vai iepriecina sevi ar sen kārotu pirkumu, iegādājies dāvanu karti.

Šāds dāvanu veids tās saņēmējai ļauj izvēlēties atpūtas vai izklaides veidu pēc saviem ieskatiem.


Patīkama dāvana ir arī biļetes uz koncertu, teātra izrādi vai cita veida kultūras pasākumu. Šādā gadījumā pirms tam pārliecinies, vai konkrētajā datumā mammai jau nav kādi citi plāni.

2. ideja: paša/-as rokām radīta apsveikuma kartīte


Mamma, protams, priecāsies arī par glītu apsveikuma kartīti no veikala, bet daudz īpašākas sajūtas raisīs pašu rokām radīts mākslas darbs. Iztikt iespējams arī bez gleznošanas vai zīmēšanas, izdrukājot kādu mammai mīļu fotogrāfiju. Ne mazāk svarīgs par kartītes vizuālo noformējumu ir arī vēstījums tajā, tāpēc sagatavo sirsnīgu novēlējumu un uzraksti arī dzejoli, ideālajā gadījumā - paša/-as radītu!

3. ideja: skaists ziedu klēpis

Freepik.com / Priscilla Du Preez

Ar elegantu ziedu buķeti nošaut garām nav iespējams nedz Māmiņdienā, nedz citos svētkos. Pavasaris ir arī īstais laiks, kad dāvināt puķes un citus augus podiņos, kas priecēs māmiņu nevis dažas dienas, bet gan vairākas nedēļas, mēnešus vai pat gadus. Šobrīd aktuālas ir tulpes un narcises, bet, ja vēlies ko oriģinālu, izvēlies frēzijas.

4. ideja: muzikāls pārsteigums


Lielisku pārsteigumu savai mammai vari sagādāt, noalgojot mūziķi vai grupu, kurš atbrauks ciemos un nospēlēs dažas no savām dziesmām vai populārus skaņdarbus. Jārēķinās gan, ka šādu priekšnesumu vēlas daudzi, tāpēc ar izpildītāju vai grupu jāsazinās laicīgi - Mātes diena vairs nav aiz kalniem!

5. ideja: virtuāls vai fizisks fotoalbums

Unsplash.com / Rirri

Ir jauki laiku pa laikam atcerēties dažādus patīkamus notikumus, kas piedzīvoti kopā ar tuvajiem cilvēkiem, tāpēc mammu iepriecinās albums ar īpašām fotogrāfijām. Labākais variants, protams, ir fizisks albums ar fotogrāfijām un nelieliem to aprakstiem, bet mammu vari pārsteigt arī ar gaumīgi noformētu virtuālo fotoalbumu. Šādu iespēju piedāvā virkne interneta resursu un lietotņu.

6. ideja: dziesmu izlase


Mammu noteikti iepriecināsi, sastādot viņas iemīļotāko dziesmu izlasi. Arī to iespējams uzdāvināt gan fiziskā formātā (ierakstot internetā iegādātas dziesmas CD vai USB zibatmiņā) vai arī sastādot dziesmu sarakstu Spotify, Apple Music, YouTube vai citviet, un pēcāk mammai aizsūtot tā saiti.


Apsveikumi Māmiņdienā var būt ļoti daudzveidīgi, taču pats galvenais nosacījums - lai sveiciens Mātes dienā nāktu no sirds un tu tajā būtu ieguldījis savu laiku, izdomu un mīlestību.

Savukārt, ja nezini, kāda varētu būt māmiņai piemērota dāvana, dodies uz Banknote bloga sadaļu, kur pavisam nesen publicēts raksts "Ko dāvināt mammai Māmiņdienā?"- tajā atradīsi vairāk nekā 10 oriģinālas idejas!

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA