Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Komercziņas

Ko nedrīkst aizmirst, veicot dzīvokļa remontu?

Ikvienam ir svarīgi parūpēties par savu mājvietu, miera ostu, kurā atgūties no ikdienas steigas un smelties jaunus spēkus. Mājvieta ir ilgtermiņa projekts, kurā tiek ieguldīts laiks, pūles un, protams, finanses.

Vēloties ietaupīt, cilvēki bieži izvēlas veikt remontu paša spēkiem. Tas ne pavisam nav viegli, jo nepieciešams koncentrēties, pieņemt vairākus svarīgus lēmumus un nepārtraukti plānot. Īpaši tad, ja remonts tiek veikts pirmo reizi, dažas lietas var aizmirsties, tādēļ, lai atvieglotu Jums šo atbildīgo uzdevumu, šajā rakstā esam apkopojuši, ko nedrīkst aizmirst, veicot dzīvokļa remontu!

Pietiekams budžets

Nevajadzētu aizmirst, ka deficīta dēļ izejmateriālu, īpaši koksnes cenas ievērojami pieaugušas. Veicot remontu, plānojiet budžetu un neaizmirstiet par neparedzētiem izdevumiem, kas mēdz sastādīt pat 15% no sākumā ieplānotās summas. Jāņem vērā, ka izmaksas var pieaugt ne tikai izejmateriālu augstās cenas dēļ, bet arī neplānotu darbu, kavētu termiņu, dažādu brāķu gadījumā.

Bieži vien remonta budžets ir saplānots, taču neparedzēto izdevumu ir vairāk kā cerēts - šādās situācijās var noderēt īstermiņa aizdevums no Ferratum Bank. Tomēr atcerieties, ka aizdevums ir nopietnas saistības, kuras nāksies godprātīgi atmaksāt!

Noteikts termiņš

Nevajadzētu aizmirst, ka noteikts termiņš palīdz remontu veikt raitāk. Lai atvieglotu šo procesu, varat noteikt izpildes termiņus atsevišķiem remonta uzdevumiem, piemēram, grīdas ieklāšanai vai sienu nokrāsošanai. Tajā pašā laikā esiet uzmanīgs - nesteidzieties, jo tas var manāmi ietekmēt remonta kvalitāti.

Plānošana

Nevajadzētu aizmirst, ka plānošana ir panākumu atslēga! Pareiza remonta plānošana palīdzēs veikt remontu kvalitatīvi, nepieļaujot muļķīgas kļūdas, kas vēlāk var prasīt lielus ieguldījumus. Pirmkārt un galvenokārt apdomājiet, kuri remontdarbi ir primārie - tādā veidā nesabojāsiet kādu no iepriekš paveiktajiem darbiem!

Mazas telpas

Nevajadzētu aizmirst, ka katrai dzīvokļa telpai ir sava specifika. Nav noslēpums, ka lielāku telpu iekārtošana ir vieglāka, tomēr, remontējot mazas telpas, nevajadzētu saķert galvu un krist panikā - būs nepieciešams tikai nedaudz vairāk piedomāt! Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ietaupīt vietu, ir dot priekšroku mazākām mēbelēm un ierīcēm. Tāpat mazā telpā elementus vajadzētu izvietot pēc iespējas vertikāli.

Minimālisma pieeja

Nevajadzētu aizmirst mūsdienu tendences. Viena no šobrīd aktuālākajām mājokļa remonta tendencēm ir minimālisms. Ticiet mums - Jūs pats vēlāk būsiet sev pateicīgs! Centieties dzīvoklī izvietot pēc iespējas mazāk priekšmetu un mēbeļu, dizainu veidojiet vienkāršu un ērtu. Galu galā, Jūs vienmēr varēsiet dzīvokli papildināt!

Taupīšana

Nevajadzētu aizmirst, ka taupot nav jāupurē kvalitāte. Pirms remonta uzsākšanas rūpīgi izvērtējiet, kur varat ietaupīt un kur tā nebūs pareizā pieeja! Domājot par nākotni un efektīvu finanšu plānošanu, noteikti netaupiet, iegādājoties sadzīves tehniku un grīdas segumu - tā vietā varat censties ietaupīt, iegādājoties interjera priekšmetus un mēbeles. Atcerieties, ka pārmērīga taupīšana pēc kāda laika var rezultēties ar lielākām izmaksām!

Iedvesma

Nevajadzētu aizmirst, ka mūsdienās pieejami fantastiski palīgi, piemēram, internets, kurā iespējams smelties iedvesmu bez maksas. Dažādas remonta pamācības un idejas var lieti noderēt! Apgūstiet kaut ko jaunu, smelieties iedvesmu, taču atcerieties, ka nevajag atkārtot katru soli un rīkoties identiski - ļaujiet vaļu fantāzijai!

Impulsīva rīcība

Nevajadzētu aizmirst, ka remonts ir ļoti atbildīgs process, kura laikā katru soli vajadzētu pārdomāt vismaz divas reizes. Esiet uzmanīgs, domājiet, plānojiet un ņemiet vērā ne tikai tagadējās, bet arī nākotnes vajadzības! Tas neattiecas tik daudz uz vienkāršiem darbiem kā, piemēram, sienu krāsošana (sienas varat pārkrāsot jebkurā dienā), cik daudz uz, piemēram, sienu nojaukšanu un telpu pārbūvi.

Profesionāla palīdzība

Nevajadzētu aizmirst, ka nevaram būt profesionāļi ikvienā jomā, tādēļ sarežģītākos remontdarbus labāk uzticēt cilvēkam ar padziļinātām zināšanām. Ja iepriekš neesat veicis remontu, labāk neķerieties klāt cauruļu maiņai vai elektrības ievilkšanai.

Mijiedarbība

Nevajadzētu aizmirst, ka remonts ir laikietilpīgs process, kurš var prasīt pat vairākus gadus. Parasti tiek izremontēta viena telpa, tikai tad tiek sākts darbs pie citas un tā turpinās, kamēr dzīvoklis ir pilnībā izremontēts. Šāda pieeja varētu likties efektīva, taču paša spēkiem nav iespējams izremontēt telpu bez aizķeršanās, tādēļ mēs iesakām vienlaicīgi remontēt dažādas telpas - ja nesanāks viens uzdevums, varēsiet pieslēgties citam, tādējādi nekavējot laiku.

Ceram, ka šajā rakstā sniegtie padomi Jums palīdzēs atcerēties visas svarīgākās dzīvokļa remonta detaļas. Lai izdodas!

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA