Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Komercziņas

Populārākie aromāti aukstajā sezonā

© Publicitātes foto

Daudzu cilvēku skaistumkopšanas arsenālā ir pat vairākas smaržu pudelītes. Dažas paredzētas īpašiem gadījumiem, citas domātas ikdienai, bet vēl citas – romantiskiem randiņiem. Taču, iestājoties aukstajai sezonai, jums var rasties vēlme savām esošajām smaržu pudelītēm pievienot vēl kādu aromātu, kas ļautu ik pa laikam atpūsties no esošajām smaržām un piešķirtu rudenim un ziemai neatkārtojamu šarmu. Zemāk ir apkopoti daži ieteikumi, kā izvēlēties smaržas aukstajai sezonai.

Smaržu izvēle aukstajā sezonā

Ne velti aukstā sezona pienāk neaktīvajos mēnešos. Noslēdzoties trokšņainajiem vasaras mēnešiem, daba un paši cilvēki sāk gatavoties ziemas sākumam. Plānās drēbes nomaina silti džemperi, auksto kafiju nomaina aromātiska, karsta tēja, bet trako ballīšu vietā mēs izvēlamies pavadīt klusus vakarus pie kamīna ģimenes lokā. Tāpēc aukstās sezonas smaržas ir siltas un nedaudz asas. Šajā sezonā populārākās smaržu notis ir dzintars, koksne, kafija, āda un muskuss. Jau izrunājot šos vārdus, sirdi pārpludina patīkams siltums.

Dzintars ir bagātīgu un asu aromātu kombinācija

Silta, svaiga zemes smarža - tā tiek aprakstīta dzintara (pārakmeņojušos koku sveķu) smarža. Šis aromāts tiek klasificēts kā austrumniecisks, jo tas izstaro bagātīgu, bet tajā pašā laikā arī nedaudz asu smaržu. Dzintara aromāts viens pats nerada tik noslēpumainu un greznu aromātu, tāpēc to bieži sajauc ar citām smaržu notīm - ziedu, saldu vaniļu vai muskusu.

Greznā koksnes smarža

Koksnes smaržas ir vienas no greznākajiem un aizraujošākajiem aromātiem. To ražošanā tiek izmantoti daudzi koksnes veidi, bet visizplatītākie ir sandalkoks un ciedrs. Šīs smaržas noteikti pārsteigs ar savu kontrastu pārpilnību. Koksnes smaržas var būt vēsas un siltas, intensīvas, maigas, bagātīgas vai asas. Izvēlieties aromātu, kas jūs sasilda visvairāk, lai ziemā jūs nesaltu.

Kafijas aromāts ne tikai virtuvē

Ņemiet vērā, ka smaržas, kas satur kafijas notis, nesmaržos pēc jūsu rīta kafijas tasītes. Smaržu pasaulē kafijas notis ir apvienotas ar citiem aromātiem, kas nedaudz aizēno grauzdētu pupiņu smaržu un piešķir tām maigumu. Vaniļas, jasmīna, mandarīna miza - sajaucot kafijas notis ar šiem, var iegūt vislabāko aromātu. Tātad, ja viens no jūsu iecienītākajiem dzērieniem ir kafija, izmēģiniet šāda veida smaržas. Varbūt tas jums būs pavisam negaidīts atklājums.

Tiem, kas nebaidās izcelties - smaržas ar ādas aromātu

Šiem aromātiem piemīt neparasta, stimulējoša ādas smarža. Tiem var būt dūmakaina, dedzinātas koksne vai pat tabakas pēcgarša, tāpēc tos visbiežāk izmanto vīriešu smaržu radīšanā. Šo smaržu pikantais aromāts ir paredzēts pašpārliecinātiem cilvēkiem, tādēļ, ja jums nepatīk izcelties citu starpā, visdrīzāk ir vērts aplūkot citas smaržas.

Zemes toņi reibinošajā muskusa smaržā

Jau minētā muskusa smarža ir delikāta, bet ārkārtīgi spēcīga un nepieciešama jebkurā smaržu formulā. Tā ir silta un reibinoša zemes smarža, kuru ir grūti nepamanīt. Visvairāk muskuss tiek novērtēts, pateicoties savam ilgstošajam aromātam. Agrāk īstu muskusu ieguva, nogalinot briedi (no dzimumdziedzeriem), šādas smaržas radīja unikālu aromātu un maksāja dārgi. Tomēr parfimērijas radītais sintētiskais ekvivalents gandrīz neatšķiras no dabīgā un tiek izmantots lielākajā daļā smaržu. Tāpēc esiet droši, iegādājoties šo smaržu ekvivalentu, jūs pilnīgi noteikti nenodarīsiet pāri briežiem.

Augšējās, vidējās un pamata notis - kur meklēt?

Izvēloties aukstajai sezonai vispiemērotākās smaržas, ir svarīgi saprast, kādas notis meklēt iepriekš minētajās smaržās. Smaržu notis ir sadalītas trīs grupās - augšējās, vidējās un pamata. Vienas no tām ilgst visilgāk un smaržo visspēcīgāk. Bet kuras?

Augšējās notis. Izsmidzinot smaržas uz ādas, jūs kā pirmās sajutīsiet augšējās notis. Tās var izraisīt reiboni, būt pārāk stipras, pikantas vai pārāk saldas. Tomēr jums nevajadzētu vadīties pēc šī pirmā iespaida. Augšējās notis izzūd pēc 5-30 minūtēm, atstājot tikai nelielas smaržas pēdas.

Vidējās (sirds) notis. Kad augšējo nošu aromāts izgaist, to aizstāj vidējās notis. Tās paliek uz ādas ilgāk un vairāk ietekmē smaržu aromātu. Parasti īstais vidējo nošu aromāts parādās tikai pēc 30-60 minūtēm, tāpēc pēc jaunu smaržu iegādes jums būs mazliet jāpagaida, līdz tās pilnībā atklās savu patieso aromātu.

Pamata (bāzes) notis. Viena no svarīgākajām un spilgtākajām smaržu notīm ir pamata jeb bāzes. Lai gan tā ir pati pēdējā, kas parādās, tā ir jūsu smaržu īstā nots. Tā ir kā bāze, kas papildināta ar dažiem pilieniem augšējo un vidējo nošu, lai radītu elpu aizraujošu rezultātu. Šajās pamata notīs ir jāmeklē jūsu izvēlētā smarža - dzintara, koksnes, kafijas, ādas vai muskusa.

Lai gan smaržu izvēle nav vienkāršs process, iegādājoties sirdij tīkamas smaržas, slapjā un aukstā sezona kļūs daudz siltāka un skaistāka. Veltiet laiku, lai noskaidrotu, kuras smaržas jūs piesaista un silda, bet kuras - atgrūž. Galu galā izvēlētās smaržas jūs pavadīs katru dienu, lietainā, vējainā un mitrā laikā.

* * * * * * *

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA