Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Komercziņas

Astoņi iemesli, kāpēc ikvienam uzņēmumam ir nepieciešams digitālais mārketings

© Freepik.com

Mārketings spēj sniegt virkni priekšrocību – sākot ar atpazīstamības veicināšanu un beidzot ar ienākumu palielināšanu. Nav noslēpums, ka šobrīd īpaši liela aktivitāte norisinās digitālajā vidē, tāpēc ir tikai loģiski, ka arī digitālais mārketings kļuvis ļoti aktuāls. Lasi un noskaidro, kāpēc tā ir pareizā izvēle arī tavam uzņēmuma

1. iemesls: detalizēti rezultāti un analītika

Izmantojot, piemēram, reklāmu televīzijā vai radio, izsekot tās pienesumam ir ievērojami grūtāk. Digitālajā mārketingā, gluži pretēji, var redzēt, kuras no reklāmu kampaņām mudinājušas doties uz tava uzņēmuma mājaslapu, no kuriem kanāliem visbiežāk veikti pirkumi, un tā tālāk. Tas ļauj saprast, kurās platformās (un kā) darboties turpmāk, lai klientu pulks un ienākumi tikai augtu.

2. iemesls: daudzveidība

Video reklāmas, baneri, sociālo tīklu ieraksti, e-pasta ziņas, SEO jeb meklētājservisu optimizācija, efektīva mājaslapa, reklāmraksti - digitālais mārketings piedāvā šos un citus risinājumus, padarot to par ļoti daudzpusīgu mārketinga veidu. Līdz ar to digitālā mārketinga augļus var izjust praktiski ikvienas nozares uzņēmums, un ar tā palīdzību iespējams uzrunāt plašu auditoriju.

3. iemesls: pieejamība

Salīdzinot ar tā dēvēto klasisko mārketingu, digitālajam mārketingam ir kāda būtiska priekšrocība, proti, ievērojami draudzīgākas cenas. Turklāt, pateicoties jau pieminētajai iespējai sekot līdzi tam, cik efektīvi kampaņas darbojas, katrs eiro tiek ieguldīts pārdomāti.

4. iemesls: dažādas satura formas

Freepik.com

21. gadsimtā saturs ir ļoti daudzveidīgs - tas var būt teksts, foto, audio, video, baneris. Digitālais mārketings sevī ietver visas nupat nosauktās satura formas, līdz ar to palīdzot uzrunāt ļoti plašu potenciālo klientu segmentu.

5. iemesls: iespēja kļūt par autoritāti

Izmantojot video saturu, ierakstus sociālajos tīklos, bloga sadaļu vai publikācijas medijos, ar digitālā mārketinga palīdzību vari sniegt noderīgus padomus un komentārus par aktualitātēm un problēmām attiecīgajā nozarē vai plašākā kontekstā.

6. iemesls: atgriezeniskā saite

Virkne digitālā mārketinga risinājumu piedāvā abpusēju komunikāciju komentāru un reakciju veidolā. Tas ļauj saprast klientu attieksmi pret taviem produktiem un/vai pakalpojumiem, un šos komentārus vari izmantot, lai saprastu, kā uzlabot savu piedāvājumu.

7. iemesls: iespēja sasniegt mobilo telefonu lietotājus

Viedtālruņus šobrīd izmanto lielākā daļa cilvēku, tāpēc arvien vairāk mārketinga aktivitāšu tiek pielāgotas tieši šai ierīcei. Ar digitālā mārketinga palīdzību potenciālos klientus vari uzrunāt dažādos veidos (ieraksti sociālajos tīklos, e-pasta mārketings, reklāma internetā, u. c.).

8. iemesls: zīmola atpazīstamība

Freepik.com

Ja vien tavs uzņēmums nenodarbojas ar ko patiesi unikālu, tam noteikti ir virkne konkurentu, uz kuru fona nepieciešams izcelties. Digitālā mārketinga risinājumi šajā aspektā ir perfekta izvēle, jo ļauj uzņēmumam būt pamanāmam uzreiz vairākās platformās.

Piemēram, SEO speciālists parūpēsies par to, lai, ievadot Google vai citā meklētājservisā konkrētus atslēgvārdus, tavs uzņēmums atrastos TOP pozīcijās, bet sociālo tīklu eksperti palīdzēs sasniegt tūkstošiem cilvēku Facebook, Instagram un citur.

Arī tavam uzņēmumam nepieciešami digitālā mārketinga pakalpojumi, bet nezini, kur tos meklēt? Infinitum Agency ir digitālā mārketinga un reklāmas aģentūra Rīgā, kuras pakalpojumu klāstā ietilpst digitālā mārketinga stratēģija, mediju plānošana, sociālo tīklu mārketings, SEO optimizācija un satura izveide, digitālā reklāma, kā arī web analītika. Sazinies ar mums un iegūsti augstākā līmeņa digitālā mārketinga pakalpojumus!

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA