Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Komercziņas

Kā padarīt uzņēmumu videi draudzīgāku

© Publicitātes foto

Videi draudzīgu un “zaļu” uzņēmējdarbību diemžēl vēl nevar uzskatīt par normu, tomēr šajā jomā vērojami arvien lielāki uzlabojumu un pieaugoša interese no uzņēmumiem par to, kā varētu padarīt savu darbību videi draudzīgāku.

Iemesls šādai interesei ir ne tikai pasaules vadošo valstu vides politika un dažādas regulas, kas jāievēro, bet arī sabiedrības pieaugošā izpratne par vides jautājumiem un uzņēmumā īstenotās vides politikas ietekme uz tā tēlu un prestižu klientu acīs. Arvien vairāk patērētāju, izdarot izvēli par kādu preci vai pakalpojumu, priekšroku dod uzņēmumiem, kuri ievieš un atbalsta videi draudzīgus risinājumus.

Digitāli risinājumi papīra vietā

Attīstoties dažādiem digitālajiem rīkiem, ierīcēm un programmām, uzņēmumiem ir iespēja būtiski reformēt savu dokumentu apriti, lielāko daļu aizstājot ar digitālām versijām. Tas ļauj samazināt izmantotā papīra daudzumu, kas vidējā uzņēmumā var būt patiešām iespaidīgs. Digitālie dokumenti un to virtuāla aprite arī padara darba procesu efektīvāku un ātrāku. Šobrīd daudzi klienti izvēlas saņemt rēķinus un paziņojumus digitālā veidā ne tikai tāpēc, ka tas ir ērti, bet arī atbilst viņu pārliecībai par resursu taupīšanu. Tāpēc novērtē, ja uzņēmums to var nodrošināt.

Elektroauto un to uzlādes stacijas

Ja uzņēmumam ir savs autoparks, tad var apsvērt domu par elektroautomašīnu iegādi. Var pat uzstādīt uzņēmuma teritorijā savas elektroauto uzlādes stacijas. Elektroauto ieviešana un popularitātes veicināšana ir viens no veidiem, kā samazināt gaisa piesārņojumu un palielināt atjaunojamo resursu izmantošanu. Elektroauto uzlādes stacijas uzņēmuma teritorijā būtu izdevīgs un ērts risinājums ne tikai pašam uzņēmumam un tā darbiniekiem, bet arī klientiem un sadarbības partneriem, kuri izvēlas braukt ar elektroauto.

Uzziniet vairāk par elektroauto uzlādes stacijas ierīkošanas iespējām savā uzņēmumā! Pakalpojumu uzņēmumiem piedāvā “Ignitis Group”, pieredzējis un uzticams enerģētikas uzņēmums, kurš Lietuvā jau ir izveidojis lielāko elektrisko transportlīdzekļu ātrās uzlādes tīklu ar vairāk nekā 72 aktīvām uzlādes stacijām.

Saules paneļi un atjaunojamā enerģija

Saules enerģijas potenciālu esam sākuši apgūt salīdzinoši nesen, bet jau ir skaidrs, ka saules paneļi un saules enerģija ieņem nozīmīgu vietu klimata politikas īstenošanā. Šobrīd ikvienam uzņēmumam ir iespēja izdarīt izvēli par labu atjaunojamās enerģijas izmantošanai. Uzņēmums var izvēlēties tirgotāju, kurš piegādā no atjaunojamiem resursiem ražotu elektrību, vai arī uzstādīt uzņēmumā savus saules paneļus, iegūstot ilgtspējīgu un ilgtermiņa risinājumu, kas ne tikai samazinās izdevumus par elektrību, bet arī sniegs lielāku neatkarību no kopējā elektrotīkla.

Atkritumu samazināšana un atbildīga apsaimniekošana

Atkritumi ir viena no planētas aktuālākajām vides problēmām. Tomēr tā ir efektīvi ietekmējama visos līmeņos. Ikviens uzņēmums var atrast risinājumus, kā samazināt gan ražošanas, gan ikdienas atkritumus. To var īstenot gan ar pārstrādājamiem materiāliem, gan digitāliem risinājumiem, gan paradumu maiņu. Protams, tie atkritumi, kas tomēr ir neizbēgami, ir jāšķiro un jāutilizē pareizi un droši, it īpaši bīstamie atkritumi, jo to nodarītais posts videi var būt ļoti liels.

Energoefektivitāte un taupīga resursu izmantošana

Uzņēmumiem parasti ir ievērojams dažādu energoresursu patēriņš, kas arī veido lielu daļu izdevumu. Atbildīga un taupīga šo resursu izmantošana ir ne tikai veids, kā samazināt izdevumus, bet arī samazināt ietekmi uz vidi. Taupīt resursus palīdz dažādi risinājumi, kurus jāpielāgo katra uzņēmuma individuālajai situācijai, piemēram:

  • ēku siltināšana;
  • ražošanas modernizācija;
  • apkures, apgaismes un ventilācijas sistēmas modernizācija;
  • energoefektīva sadzīves tehnika;
  • personāla izglītošana par resursu taupīšanu ikdienā utt.