Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Praktiski

5 iemesli iegādāties māju laukos, kas jāremontē

© Publicitātes foto

Dzīves laikā cilvēks maina dzīvesvietu aptuveni 2 reizes, taču tikai retais izvēlas pārcelties tieši uz laukiem. Kādēļ? Jo pilsētā viss atrodas rokas stiepiena attālumā – darbs, lielveikali, kultūra, izklaide.

Tomēr mūsdienās cilvēki tiecas uz pretējo - dabas šarmu, tīru gaisu, mieru un klusumu, un tās ir lauku māju lielākās priekšrocības! Protams, ne visi ir gatavi spert tik drošu soli un pārvākties uz dzīvi laukos, taču lauku mājām ir arī daudzas citas priekšrocības - turpiniet lasīt šo rakstu, lai uzzinātu 5 iemeslus, kādēļ iegādāties māju laukos, kas jāremontē!

Īpašuma vērtība ar laiku augs

Salīdzinot ar māju pilsētā, lauku īpašumu cenas ir patiesi zemas, turklāt šajā cenā parasti ietilpst arī ļoti liela zemes platība. Ērtību dēļ cilvēki labprātāk izvēlas dzīvot pilsētā, taču globalizācijas dēļ tiek prognozēts, ka arvien vairāk cilvēku pievērsīsies dabai draudzīgam dzīvesveidam, tādējādi lauku īpašumi kļūs arvien aktuālāki. Pieprasījums pēc lauku mājām novērojams jau tagad, kad liela daļa cilvēku savus darba pienākumus veic attālināti, līdz ar to ir vēlme atrast savu ''miera ostu''.

Iegādāties māju laukos ir lieliska ideja pat tad, ja negrasāties uz to pārvākties un tā ir neremontēta. Apskatiet aktuālos sludinājumus - teju katrs otrais sludinājums ir ar tekstu ''meklēju māju laukos!" Ja pašreiz pieejamas finanses, neremontēta māja laukos ir gudrs ieguldījums nākotnē - ja pēc kāda laika tomēr izlemsiet, ka nevēlaties to izmantot, noteikti varēsiet pārdot to par vēl augstāku cenu.

Iespēja attīstīt savu biznesu

Arvien aktuālāks kļūst arī lauku tūrisms, savukārt lauku māja paver neskaitāmas biznesa iespējas. Varat, piemēram, attīstīt viesu namu, kemping vai glempingu. Ja tuvumā ir kāda ūdenstilpe, varat piedāvāt, piemēram, laivu vai pašreiz populāro SUP dēļu īri. Lauku mājām patiesi ir potenciāls, ko vajadzētu izmantot! Kurš gan nevēlas atpūsties no ikdienas steigas, izbaudīt mieru un klusumu?

Mantojums nākamajām paaudzēm

Ir jauki saņemt mantojumā īpašumu ar savu vēsturi un stāstu - ja Jums šāda īpašuma nav, Jūs varat būt tas, kurš to nodod mantojumā! Kādēļ gan neiegādāties lauku māju un neizveidot to par ģimenes satikšanās vietu? Ticiet, Jūsu bērni/mazbērni patiesi būs pateicīgi par siltajām atmiņām, ko nododat no paaudzes paaudzē.

Iespēja iekārtot visu, kā sirds kāro

Lai arī varētu likties pretēji, patiesībā neremontētu māju iekārtot ir daudz vieglāk nekā remontētu māju - tā ir iespēja izveidot visu no nulles pilnībā pēc Jūsu patikas. Šķietami sliktākie īpašumi mēdz būt īstenas pērles, tādēļ nemetiet plinti krūmos, ja esat noskatījis māju laukos, taču tad saprotat, ka tā ir neremontēta. Jā, remontēšanas process var būt grūts un laikietilpīgs, taču realitātē no finansiālā aspekta tas izmaksā gandrīz tikpat daudz kā jau remontētas mājas pārveidošana pēc savām vēlmēm. Piesaistiet draugus un radus, un remontēšanas procesu pavisam noteikti atcerēsieties kā vienu no aizraujošākajiem piedzīvojumiem savā dzīvē.

Vieta, kur atpūsties no ikdienas steigas

Lauku mājas iegāde nenozīmē, ka Jums jāmetas darbos un pilnībā jānododas dzīvei laukos - tā var kalpot arī kā vasarnīca vai kotedža, ko apmeklēt nedēļas nogalēs, atvaļinājumos un/vai vasarās. Ja lauku māja paredzēta atpūtai, iespējams, varat tik ļoti nesteigties ar ēkas remontēšanu, jo atpūtu varat izbaudīt arī pie ugunskura, nakšņojot teltī.

Rakstu sagatavoja Ferratum.lv

Apmaksāta publikācija