Tiesa noraida Trampa lūgumu par ieceļošanas aizlieguma atjaunošanu

© scanpix

ASV federālās apelācijas tiesa ir noraidījusi ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas iesniegto lūgumu atjaunot janvāra beigās izsludināto ieceļošanas aizliegumu ASV septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem, vēsta BBC.

ASV Tieslietu ministrija iepriekš aicināja apelācijas tiesu atcelt piektdien izdoto rīkojumu par Trampa imigrācijas likuma bloķēšanu. Šādu rīkojumu izdeva tiesnesis Džeimss Robarts Vašingtonas štata Sietlā. Tiek vēstīts, ka šāds rīkojums tika pieņemts pēc tam, kad Vašingtonas un Minesotas štati pieprasīja apturēt Trampa rīkojumu, kas raisījis lielas juridiskās cīņas un protestus ASV.

Sekojot šim spriedumam, ASV varasiestādes sestdien apturēja aizliegumu iebraukt ASV septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem, kamēr Tieslietu ministrija gatavojās juridiski apstrīdēt šo spriedumu.

Jau ziņots, ka Tramps 27.janvārī parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu "radikālos islāma teroristus ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm".

Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem - gan ceļotājiem, gan imigrantiem - no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Svarīgākais