"Legia" par UEFA apvainojošo plakātu jāšķiras no 80 tūkstošiem eiro

© scanpix

UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārlietu komisija finansiāli sodījusi Varšavas "Legia" par nepietiekamo organizāciju UEFA Eiropas līgas "play-off" spēlē pret "Aktobe", vēsta Polijas čempiones mājaslapa. Klubam piespriests sods 80 tūkstošu eiro apmērā.

Varšavas "Legia" UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtas pirmajā spēlē Kazahstānā uzvarēja ar rezultātu 1:0, bet atbildes spēlē savās mājās bija pārāka ar 2:0, divu maču summā svinot uzvaru ar 3:0. Varšavā tribīnēs aiz vārtiem parādījās milzīgs "Legia" fanu plakāts, kurā UEFA attēlota cūkas veidolā, turot rokās lapu ar vēstījumu "seši ir mazāk nekā viens". Apakšā fani izkāra baneri ar tekstu "Jo futbolam nav nozīmes, naudai ir."

Plakāts, protams, bija Varšavas "Legia" fanu atbilde UEFA lēmumam piespriest komandai tehnisko zaudējumu UEFA Čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē pret Glāzgovas "Celtic". Šajā mačā poļi uzvarēja ar 2:0, kopsummā triumfējot ar 6:1. Taču tehniskā zaudējuma dēļ rezultāts summā kļuva 4:4, un "Celtic" tālāk tika, pateicoties vārtiem izbraukumā.

Tehniskais zaudējums Polijas spēcīgākajam klubam tika piespriests, jo atbildes spēlē 86. minūtē laukumā devās Bartošs Berešinskis. Viņš iepriekš it kā bija izcietis sev piespriesto trīs spēļu diskvalifikāciju, taču "Legia" nezināja, ka Berešinskis, lai spēles skaitītos izciestas, bija jāpiesaka arī otrajai kvalifikācijas kārtai pret Īrijas "St. Patricks" (1:1, 5:0). Adminstratīvā kļūda un nepareizā reglamenta interpretācija Varšavas klubam maksāja vietu Čempionu līgas "play-off" kārtā.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā Varšavas "Legia" no trešā groza tika ielozēta L grupā, kur spēlēs pret Harkivas "Metalist", Turcijas "Trabzonspor" un Beļģijas "Lokeren".

Politika

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.