Tavars: Iespējams, Sprūdam pietrūkst dūšas atbildēt uz tādiem nepatīkamiem jautājumiem, kā viņa iespējamā melošana Krievijas drona epopejā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Saeimas opozīcijā esošais "Apvienotais saraksts" (AS) atkārtoti aicina aizsardzības ministru Andri Sprūdu (P) apmeklēt frakcijas sēdi, lai skaidrotu savu lomu un atbildību nozares atbilstošā pārvaldībā.

Saeimas frakcijas deputāti bija aicinājuši aizsardzības ministru ierasties uz frakcijas sēdi un sniegt skaidrojumu par "daudzajām problēmsituācijām", kas saistītas ar aizsardzības un drošības nozares atbildīgu un lietderīgu pārvaldību.

Starp šādām problēmsituācijām AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars bija minējis Krievijas drona ielidošanu Latvijā, "militarizētās tēlniecības kompozīciju" pie Ādažu bāzes Kadagā u.c.

“Ministra atteikums sniegt paskaidrojumus deputātiem, ir apliecinājums ministra arogancei un elementāru parlamentāras valsts principu ignorēšanai. Iespējams, Sprūda kungam vienkārši pietrūkst dūšas atbildēt uz tādiem nepatīkamiem jautājumiem, kā viņa iespējamā melošana Krievijas drona epopejā," uzskata E. Tavars.

AS saraksta deputāti atkārtoti vērsušies pie Sprūda ar aicinājumu ierasties frakcijas sēdē paskaidrojumu sniegšanai.