Baidens ir noraizējies par nopludinātās izlūkdienestu slepenās informācijas saturu

© unsplash.com

ASV prezidents Džo Baidens ir "dziļi nobažījies" par to, ka ir nopludināta slepena ASV izlūkdienestu informācija par Izraēlas plāniem uzbrukt Irānai.

ASV mediji sestdien ziņoja, ka ASV valdība izmeklē iespējamu izlūkošanas informācijas noplūdi. Slepenie dokumenti, kas datēti ar 15. un 16.oktobri, kopš piektdienas ir izplatīti internetā un sākotnēji tika publicēti īsziņu platformā "Telegram", ziņoja ASV raidsabiedrība CNN.

Vēl nav zināms, tieši kādā veidā šie dokumenti tika nopludināti, pirmdien paziņoja Baltā nama sakaru direktors Džons Kērbijs.

ASV Aizsardzības ministrija izmeklē šo incidentu. Vēl nav iespējams pateikt, vai notikusi noplūde vai hakeru uzbrukums. Pašlaik nav nekādu norāžu, ka internetā tiks izplatīti vēl citi šāda veida dokumenti.

Prezidents "vēl arvien ir dziļi nobažījies par jebkādu slepenas informācijas nopludināšanu sabiedrībai, tam nevajadzētu notikt un tas ir nepieņemami," paskaidroja Kērbijs.

"Varat būt pārliecināti, ka viņš aktīvi novēros progresu izmeklēšanas centienos noskaidrot, kā tas noticis," piebilda Kērbijs.

Par šo jautājumu informēta persona ir apstiprinājusi šo dokumentu autentiskumu, ziņoja CNN. Ziņu portāls "Axios" vēstīja, ka attiecīgais "Telegram" konts regulāri publicē proirānisku saturu.

Pirms divām nedēļām Irānas Revolucionārā gvarde izšāva apmēram 200 ballistiskās raķetes uz Izraēlu. Izraēla solīja atriebties, bet nav zināms, kad un kā Izraēla dos atbildes triecienu.

Politika

Manevra iespējas, vērtējot valdības sagatavoto nākamā gada budžetu, nav īpaši lielas, tomēr vienmēr pastāv iespēja izdarīt kādas korekcijas un apstiprināt kādus priekšlikumus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).