VIDEO. Albānijas opozīcija protestā dedzina parlamenta krēslus

© Ekrānuzņēmums / X

Albānijas opozīcijas politiķi pirmdien pie parlamenta aizdedzināja koka krēslu kaudzi, protestējot pret kolēģa ieslodzīšanu, vēsta aģentūra “Reuters”.

Sākoties kārtējai parlamenta sesijai, opozīcijas deputāti iznesa krēslus no parlamenta zāles un aizdedzināja tos uz ēkas kāpnēm. Apsardzes darbinieki ugunsgrēku ātri nodzēsa.

Albānijas apelācijas tiesa piektdien atstāja spēkā zemākas instances tiesas spriedumu, ar kuru opozīcijas Demokrātiskās partijas biedram Ervinam Salianji tika piespriests viena gada cietumsods.

Zemākas instances tiesa Salianji atzina par vainīgu "nepatiesa ziņojuma" sniegšanā pret bijušo iekšlietu ministru. Salianji ir noliedzis, ka būtu izdarījis pārkāpumus un tiesas procesu raksturojis kā politiski motivētu.

Parlamenta spīkere Elisa Spiropali no valdošās Sociālistu partijas sacīja, ka, dedzinot krēslus, Demokrātiskās partijas deputāti izrādīja "necieņu pret pilsoņiem".

Šodienas dedzināšana un ārkārtējie vardarbības akti zālē ir pārvērtuši Asambleju par nozieguma vietu, ko izmeklēs tiesībaizsardzības iestādes," viņa rakstīja savā Facebook lapā.

Šā mēneša sākumā Demokrātu partijas līderim Sali Berišam, kurš kopš decembra atradās mājas arestā, tika izvirzītas apsūdzības korupcijā par darbībām, ko viņš veica, būdams premjerministrs. Arī Beriša noliedz jebkādus pārkāpumus.

Saistībā ar notikušo arestu opozīcijas partija aicinājusi 7. oktobrī rīkot plašu protestu galvaspilsētā Tirānā.