Sociologs: Auguļa kungs ir mazliet iebraucis auzās

© Ekrānuzņēmums / XTV

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."

Kā skaidro sociologs, “politiskais netikums” izpaužas tādējādi, ka “viņš [Augulis] ļoti reti spēj detalizēti izskaidrot to, ko viņš ir domājis.” Šāds scenārijs, kad bērnu kopšanas atvaļinājums tiek samazināts par veselu pusgadu ir “iespējams tikai tādā gadījumā, ja gadu vecam bērnam tiek nodrošinātas visas attiecīgās pirmsskolas izglītības iestādes vai auklīšu pakalpojumi, kas izraisīja tādu skepses vilni sabiedrībā.”

Freimanis uzskata, ka to nevar nodrošināt un ir grūti iedomāties, “cik liels tagad ir jādod ieguldījums pirmsskolas izglītības iestādēs un cik tad pienesīs tās māmiņas, kas pusgadu pirms esošā laika aizies uz darbu? Man tas šķiet absurdi, jo sabiedrība ir pieradusi pie šī te [esošā - red.] modeļa un tas ir ļoti normāls modelis pie esošā ienākumu līmeņa un visa cita,” skaidro sociologs. “Es domāju, ka viņš te mazliet bija iebraucis auzās.”

Jāpiebilst, ka Labklājības ministrs vēlāk centās paskaidrot, ka viņš centies ieskicēt hipotētisku ideju attiecībā uz bērnu kopšanas pabalstu, bet nevienā brīdī neesot domājis par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Vairāk šeit.