Pūpola vēl domā, vai turpinās sadarbību ar "Progresīvajiem"; frakcija tur "durvis atvērtas"

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Rīgas domes deputāte Zane Pūpola, kura izstājusies no partijas "Progresīvie", vēl nav pieņēmusi lēmumu par turpmāko sadarbību ar Rīgas domes frakciju, kamēr frakcija cer sadarbību turpināt, noskaidroja LETA.

Pūpola aģentūrai LETA atzina, ka lēmumu par turpmāko sadarbību ar "Progresīvajiem" nav pieņēmusi. Rīgas domes frakcija viņu neesot uzrunājusi un nākotne esot neskaidra.

Tāpat viņa neesot izlēmusi par savu turpmāko politisko darbību saistībā ar nākamajā gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Pūpolas ieskatā, partijai "Progresīvie" ir jāizvērtē sava identitāte. Viņasprāt, virzīšanās centriskas partijas virzienā neesot pareiza un "Progresīvajiem" jāsaglabā savs atšķirīgais piedāvājums.

"Vēl viena "Jaunā vienotība" Latvijas politikā nav vajadzīga," aģentūrai LETA teica Pūpola.

Taču Rīgas domē Pūpola turpināšot strādāt un pildīšot vēlētājiem dotos solījumus.

Savukārt Rīgas domes frakcijas "Progresīvie" vadītājs Mārtiņš Kossovičs aģentūrai LETA teica, ka augstu novērtē Pūpolas darbu Rīgas domē. Viņa esot bijusi viena no aktīvākajām frakcijas deputātēm.

Kossovičs norādīja, ka Pūpola var turpināt iesāktās lietas un strādāt frakcijā, pat neesot partijā "Progresīvie". Frakcija vienmēr esot bijusi atvērta arī tiem cilvēkiem, kuri nav piederīgi nevienai politiskajai partijai, piemēram, tāda esot bijusi Selīna Vancāne, Alija Turlaja, Edgars Jēkabsons un arī bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš kādu brīdi nebija nevienas politiskās partijas biedrs, bet strādāja "Progresīvo" frakcijā.

Tādēļ Kossovičs cerot, ka sadarbība tiks turpināta arī ar Pūpolu.

Vērtējot atsevišķu biedru izstāšanos no partijas, viņš atzina, ka jauniešu balsis "Progresīvajiem" ir svarīgas, un būtisks esot arī jauniešu ieguldījums partijas attīstībā un nākotnes izaugsmē.

Viņaprāt, ir veselīgi, ka politiskajā organizācijā notiek virzības meklējumi un tas esot dabisks process. "Progresīvie" vienmēr esot bijuši atvērti, tādēļ diskusijas ir redzamas publiski.

Partijai tuvojoties kongress un tas esot laiks, kad partijas meklē savu ideoloģisko identitāti, teica politiķis, paužot pārliecību, ka partijai izdosies atrast līdzsvaru.

LETA jau ziņoja, ka, sastrīdoties ar partijas biedriem par Izraēlas triecieniem "Hizbollah", Rīgas domniece Pūpola izstājās no partijas "Progresīvie". Pūpola tviterī Izraēlas rīcību salīdzināja ar Krieviju un abas valstis nosauca par teroristu valstīm. Uz to atbildēja "Progresīvo" Saeimas frakcijas vadītājs Andris Šuvajevs, kurš paziņoja, ka partija kategoriski norobežojas no nostājas, kas Izraēlu pielīdzina Krievijai.

Reaģējot uz to Pūpola nosauca Šuvajevu par "genocīda grūpiju" un paziņoja, ka viņai esot kauns. Situācija partijā eskalējās un Pūpola līdz ar divām citām partijas biedrenēm iesniedza iesniegumus par partijas "Progresīvie" pamešanu.

Svarīgākais