Braže lepojas ar Latvijas pieredzi digitalizācijā un cīņā pret dezinformāciju

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvija ir gatava dalīties ar pieredzi digitalizācijā un cīņā pret dezinformāciju, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālajā asamblejā uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Ārlietu ministrijā aģentūru LETA informē, ka Braže 21.un 22.septembrī sāka vizīti ASV, Ņujorkā, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas 79.sesijas Augsta līmeņa nedēļas pasākumos un tiktos ar sadarbības partneriem no visiem pasaules reģioniem.

Braže piedalījās ANO Nākotnes samita atklāšanā un Nākotnes pakta pieņemšanā, kā arī uzstājās ar uzrunu Nākotnes samita Interaktīvajā dialogā par multilaterālisma stiprināšanu starptautiskajam mieram un drošībai. Nākotnes pakts atspoguļo pasaules valstu kopīgos centienus uzlabot globālo pārvaldību un reformēt starptautiskās institūcijas atbilstoši mūsdienu izaicinājumiem klimata pārmaiņu, pieaugošās nevienlīdzības un jauno tehnoloģiju jautājumos, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un drošu nākotni nākamajām paaudzēm.

Ministre lārliecināta ka digitālajām un jaunajām tehnoloģijām ir milzīgs potenciāls virzīt progresu uz ilgtspējīgu nākotni, un tās var revolucionizēt veidu, kā risinām vides, ekonomikas un sociālās problēmas. Tomēr šo jauno rīku ļaunprātīga izmantošana var radīt būtiskus drošības riskus.

Mums ir jānodrošina iekļaujoša digitālā transformācija, kuras centrā ir cilvēktiesības. Mums ir jāstiprina noturība pret dezinformāciju. Latvijai ir vērtīga pieredze informācijas integritātes veidošanā un medijpratības veicināšanā, un mēs esam gatavi dalīties šajā ekspertīzē ar starptautisko sabiedrību," uzrunā sacīja ministre.

Braže uzsvēra nepieciešamību strādāt ar plašu sadarbības partneru loku, lai Nākotnes pakta ideju ieviešana būtu jēgpilna. Būtiski ir iespējot un iesaistīt lēmumu pieņemšanā sievietes un meitenes, kā arī nodrošināt jauniešu iesaisti. Braže pilnībā atbalstīja dialogā izskanējušo bijušā Kolumbijas prezidenta Huana Manuela Santosa pausto ideju, ka nākamajai ANO ģenerālsekretārai jābūt sievietei.

Vizītes laikā Braže un Andoras ārlietu ministre Imma Tora Fausa parakstīja konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem, ļaunprātīgas izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Tai ir būtiska nozīme starpvalstu sadarbības veicināšanai uzņēmējdarbības jomā, uzsver Braže.

Tāpat ārlietu ministre apmeklēja Latviešu skolu Ņūdžērsijā, kur pateicās latviešu kopienai par latviskās dzīvesziņas un tradīciju uzturēšanu un latviešu valodas kopšanu.

Svarīgākais