Rosļikovs redz iespēju startēt kopā ar "Suverēnā vara" pašvaldību vēlēšanās

© Ģirts Ozoliņš/MN

Partija "Stabilitātei" redz "labas sadarbības iespējas" startēt pašvaldību vēlēšanās ar partiju "Suverēnā vara", kuras līdere ir Jūlija Stepaņenko, informē "Stabilitātei" līderis Aleksejs Rosļikovs.

Politiķis norāda, ka pagaidām oficiālas sarunas ar "Suverēnā vara" nav bijušas, taču partija septembrī sāks sarunas ar partijām un neatkarīgajiem politiķiem. "Mēs aicināsim visus apvienoties un nākt, lai veidotu kopīgu sarakstu Rīgas un pārējās pašvaldību vēlēšanās," saka Rosļikovs.

Rosļikovs uzskata, ka visiem spēkiem, kuriem nav iespējas apvienoties kopīgam sarakstam, "vismaz jābūt ļoti ciešam kontaktam, lai koordinēti izraut Rīgu no "Vienotības" politiskajiem nagiem".

Rosļikovs startēs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās un ņems dalību cīņā par Rīgas mēra krēslu.

"Pilsētas pārvaldība pēdējos gados ir bijusi diezgan neveiksmīga. Sākotnēji Rīgai neizdevās tikt pie stabilas varas koalīcijas, un tas vēlāk atnesa nopietnu pārvaldības krīzi," pauda politiķis.

Rosļikovs uzskata, ka komandai ir jābūt saimnieciski pieredzējušai un zinošai par pilsētas jautājumiem.

Pašvaldību vēlēšanas notiek reizi četros gados jūnija pirmajā sestdienā. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanas notika 2021.gadā, bet pašreizējā Rīgas dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās 2020.gadā.

Svarīgākais