Šuvajevam nav bažu par Siliņas valdības "krišanu uz" nākamā gada budžeta

© Ģirts Ozoliņš/MN

"Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Andrim Šuvajevam nav bažu, ka Evikas Siliņas (JV) valdība varētu neizturēt nākamā gada budžeta pieņemšanu un "krist uz" šī jautājuma.

Šuvajevs otrdien intervijā TV3 atzina, ka saistībā ar nākamā gada budžetu esot jāveic sarežģītas izvēles. "Mēs to izdarīsim," apņēmības pilns bija politiķis.

Viens no galvenajiem "Progresīvo" uzstādījumiem sarunās par nodokļu izmaiņām, kuras apspriež līdztekus budžeta pieņemšanai, būšot prasība, lai samazinātos nodokļi iedzīvotājiem, kas pelna līdz 2000 eiro mēnesī.

Savukārt minimālā alga būtu jāpiesaista vidējai algai un līdzīgi jārīkojas ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu, uzskata Šuvajevs.

Runājot par valdības apņemšanos līdz 2,6% ierobežot atalgojuma pieaugumu sabiedriskajā sektorā, "Progresīvo" deputāts lēsa, ka par šī uzstādījuma praktisku īstenošanu vēl būs diskusijas.

Sabiedriskā sektora algu regulējums nav taisnīgs, sprieda deputāts, solot, ka augstākajām vēlētajām amatpersonām algu pieaugums nākamgad nevar būt.

Svarīgākais