JV: Kariņš enerģiski strādājis Latvijas labā vairāk nekā divas dekādes

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šodien publiski tapa zināms, ka parlamentārietis, kādreizējais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš noliek deputāta mandātu un pamet darbu politikā.

"Jaunā vienotība" savā mājās lapā publicējusi pateicības vārdus:

"Paldies Krišjānim Kariņam par negurstošu darbu Latvijas labā daudzo gadu garumā!

[...]

“Krišjānis Kariņš profesionāli un enerģiski strādājis Latvijas labā vairāk nekā divas dekādes. Bijis Saeimas un Eiropas Parlamenta deputāts, ministrs un gandrīz piecus gadus - Ministru prezidents, vadot valsti tādu nebijušu izaicinājumu laikā kā koronavīrusa pandēmija un Krievijas iebrukums Ukrainā. Viņš ir intensīvi strādājis, lai aizstāvētu Latvijas ekonomiskas intereses Eiropas Savienībā un stiprinātu mūsu valsts drošību, kāpinot gan NATO spēku klātbūtni Latvijā, gan sniedzot palīdzību Ukrainai cīņā pret uzbrucēju. Vēlos izteikt pateicību par negurstošu darbu mūsu valsts labā šo gadu garumā. Krišjānis Kariņš ir daļa no mūsu komandas, un es zinu, ka arī turpmāk viņš neliegs mums savu padomu un atbalstu,” teic partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics.

Evika Siliņa, Ministru prezidente: “Krišjānis Kariņš aktīvajā politikā strādājis vairāk nekā 20 gadus, šo laiku veltot kalpošanai Latvijas valstij un tās cilvēkiem. Viņam vienmēr ir bijusi svarīga Latvijas kā demokrātiskas, eiropeiskas un transatlanitiskajai drošības telpai piederošas valsts attīstība. Šo gadu laikā pārvarētas lielas krīzes, pieņemti Latvijas nākotnei būtiski lēmumi un Latvija nostiprinājusies kā pilntiesīga Eiropas Savienības un NATO valsts. Krišjāņa līderības spēks arī nodrošināja jaunu uzrāvienu un panākumus partiju apvienībai "Jaunā Vienotība". Paldies par šo darbu valsts labā, un viņa nākamajā dzīves posmā Krišjānim novēlu, lai paveras jaunas iespējas un durvis, kas nes gan panākumus, gan prieku un gandarījumu!”"

Svarīgākais