ZZS aicina valdību un Saeimu lemt par Jelgavas novada domes atlaišanu

© Kaspars Krafts/MN

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) sadarbības partnerus aicinās diskutēt par Jelgavas novada domes atlaišanu, pavēstīja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Viņa paskaidroja, ka ZZS valdību veidojošās partijas aicinās nopietni vērtēt situāciju Jelgavas novada domē un atbildīgo ministriju - Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) - gatavot priekšlikumu par Jelgavas novada domes atlaišanu.

ZZS valdes loceklis Viktors Valainis akcentē, ka novada deputātiem būtu godprātīgi jāstrādā pašvaldības un tās cilvēku labā, nevis jāspēlē politiskās spēles, kas apdraud pašvaldības funkciju sekmīgu izpildi, tai skaitā, piemēram, operatīvi organizēt palīdzību iedzīvotājiem plūdu seku likvidēšanā.

Valainis vērtē, ka pašreizējā Jelgavas novada dome ir nonākusi poliskā strupceļā, nespējot vienoties par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu un kopīgu darbu novada iedzīvotāju interesēs. Tāpēc valdībai un Saeimai būtu jālemj par domes atlaišanu, ieceļot profesionālus administratorus, kas nodrošinās sekmīgu Jelgavas novada domes darbību līdz nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Svarīgākais