Šlesers: Taupības nolūkos būtu jāiesaldē algas politiķiem, ierēdņiem

© Romāns Kokšarovs/MN

Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPV) uzskata, ka taupības nolūkos būtu jāiesaldē algas politiķiem, ierēdņiem.

Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" norādīja opozīcijas deputāts, būtu jāmazina arī dažādu padotības iestāžu darbinieku skaits.

"Ja viņš ir tik labs ierēdnis, tad lai iet strādāt uz privāto sektoru," teica Šlesers, norādot, ka lēmumi par darbinieku skaita mazināšanu "balto apkaklīšu" vidū būtu jāvirza Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV).

Iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" premjere paudusi, ka algu izaugsme publiskajā pārvaldē jāpiebremzē, sākot ar pašiem politiķiem.

Viņa atgādināja, ka ir politiskā vienošanās pārskatīt publiskās pārvaldes izdevumus. "Tas nozīmē, ka visai publiskajai pārvaldei ir jāpiebremzē algu izaugsme, noteikti sākot ar mums pašiem, politiķiem," viņa teica.

Vienlaikus patlaban neesot vēlmes "kaut ko griezt" tā, kā to dara igauņi.

Runājot par valsts pārvaldes tēriņiem kopumā, premjere nenoliedza, ka, iespējams, ir jāpiesaista auditori, kas vērtētu publisko pakalpojumu funkcijas.

Tāpat viņa uzsvēra, ka izdevumus var mazināt, centralizējot funkcijas un apvienojot iestādes. Viņa atklāja, ka lielas izmaiņas varētu būt ekonomikas nozarē.

Siliņa norādīja, ka nevēlas risināt šo situāciju ar "cilvēku griešanu".

Svarīgākais