Bijušais "Vienotības" biroja vadītājs: KNAB lēmums liecina par tā mazspēju vai nemācēšanu

© MN

Reaģējot uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar partiju "Vienotība", tās bijušais biroja vadītājs Normunds Orleāns paudis nožēlu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Katrā ziņā tā informācija un fakti, un sarakstes, kas man bija, es iesniedzu KNAB. Ja pēc šāda klāsta, kas ir iesniegts, praktiski nevar atrisināt šādas nopietnas lietas, tad ko tas liecina - par KNAB mazspēju vai nemācēšanu. Es saprotu, ka šāds risinājums viņiem ir pirmoreiz iedots uzdevums un tās iemaņas nav," raidījumā sacīja Orelāns.

Portāls NRA jau rakstīja, ka KNAB nav guvis apstiprinājumu aplokšņu algu maksāšanai partijas "Vienotība" birojā, kā arī iespējamām nelikumībām saistībā ar uzņēmuma "SOAAR" veidoto vēlēšanu sistēmu izmantošanu, tomēr konstatējis nebūtiskus pārkāpumus, par ko piemērots administratīvais sods.

Bijušais "Vienotības" biroja darbinieks Normunds Orleāns iepriekš bija vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas.

Politika

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais