Klotiņš pametīs darbu Rīgas domē; kas stāsies viņa vietā?

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Rīgas domes deputātam Jurģim Klotiņam (NA) pametot Rīgas domi, lai dotos pildīt Saeimas deputāta amata pienākumus, galvaspilsētas domē atgriezīsies Ieva Holma (NA), apstiprina Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA).

Klotiņš Saeimā stāsies Riharda Kola (NA) vietā, kurš tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP). Atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad Klotiņš pārcēlās uz Saeimu pēc valdības veidošanas, šoreiz viņam tiks tā dēvētais "cietais" deputāta mandāts.

Šodien Klotiņš Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā atvadījās no kolēģiem un aicināja turpināt sadarbību, viņam strādājot Saeimā.

Iepriekš, kad Holma darbojās Rīgas domē, viņa tika ievēlēta Sociālo jautājumu komitejā un Mājokļu un vides komitejā. Viņa darbojās kopīgajā Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības frakcijā.

Kā ziņots, EP vēlēšanās no "Jaunās vienotības" tika ievēlēts Valdis Dombrovskis un Sandra Kalniete, no NA - Roberts Zīle un Kols. "Latvijas attīstību" Eiroparlamentā pārstāvēs Ivars Ijabs, "Apvienoto sarakstu" - Reinis Pozņaks, "Progresīvos" - "Mārtiņš Staķis, "Saskaņu" - Nils Ušakovs, bet "Latvijas Pirmajā vietā"- Vilis Krištopans.

Svarīgākais