Sprūds komentē Siliņas izteiktos pārmetumus par skandāliem aizsardzības nozarē

© Foto: Ģirts Ozoliņš/MN

"Mums ar premjeri ir pastāvīgs dialogs. Es domāju, konstruktīvs un lietišķs dialogs," intervijā aģentūrai LETA sacīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Pēc viņa teiktā, premjerministre Evika Siliņa preses konferencē lika uzsvarus uz vairākām ļoti svarīgām lietām. Viena lieta esot skandāli, un tie ir skandāli, kas ir radušies iepriekšējo ministru laikā.

"Šis mantojums ir jānovērš un ir jāvirzās uz priekšu. Tāpat ir reorganizācijas jautājums. Tas, ko mēs esam darījuši no pirmās dienas, tostarp ciešā partnerībā ar premjeri, ir stratēģiskā reorganizēšanās. Respektīvi, mēs esam nozare, kas visupirms rūpējas par Latvijas aizsardzību, bet jautājumu spektrs ir ļoti plašs. Aizsardzību mēs stiprinām, gan veidojot tehnoloģiju viedo aizsardzību, gan stiprinot robežu, gan mēs būvējam lielus infrastruktūras projektus, kā Sēlijas poligons, kas ir ļoti nozīmīgs, lai mēs uzņemtu sabiedrotos un šeit varētu aktīvi veikt savas militārās mācības pirmā multinacionālā NATO brigāde. Mēs arī veidojam ciešu dialogu ar uzņēmējiem. Visam pamatā, protams, ir laba pārvaldība, un tas prasa arī zināmu institucionālo reorganizāciju. Viens no pirmajiem uzdevumiem bija Iepirkumu plānošanas un kontroles nodaļas izveidošana, lai iepirkumi būtu efektīvi un lai neatkārtotos skandāli, kādi ar iepirkumiem bija iepriekšējo ministru laikā. Mēs esam izveidojuši arī Aizsardzības industrijas un inovāciju departamentu, lai lielāku uzsvaru liktu uz regulāru sadarbību ar uzņēmējiem. Mēs esam izveidojuši Valsts aizsardzības korporāciju, kas ir ieguvusi Eiropas līdzfinansējumu, un šeit būs arī rūpnīca. Tam ir arī pilns atbalsts no premjerministres puses, lai šīs izmaiņas veiktu," sacīja Sprūds.

Politika

Krievija pastiprina virtuālo privāto tīklu (VPN) pakalpojumu bloķēšanu un cenšas slēgt interneta telefoniju, lai ierobežotu iedzīvotāju piekļuvi patiesai informācijai un pastiprinātu viņu uzraudzību, teikts britu militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Svarīgākais