Nacionāļi neatbalstīs Lāces kandidatūru kultūras ministres amatam; arī "Stabilitātei" nesola atbalstu

© Ekrānšāviņš no Youtube

Kultūras ministra amata kandidāte, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce šodien tiekas ar atsevišķu partiju frakcijām Saeimā.

Pēc tikšanās Nacionālā apvienība paziņo, ka neatbalstīt A. Lāces kandidatūru

"Pēc tikšanās ar partijas "Progresīvie" virzīto kultūras ministres amata kandidāti Agnesi Lāci NA lēmusi neatbalstīt viņas kandidatūru, jo pastāv būtiskas atšķirības vērtību jautājumos," raksta Nacionālā apvienība.

"Lāce bija uzmanīga savos izteicienos, bet mēs jūtam un redzam no pieredzes ar "Progresīvo" partiju, ka latviešu valodas kā valsts valodas stiprināšanas un imigrācijas jautājumos mūsu virziens ir atšķirīgs,'' izteicās NA līderis Raivis Dzintars.

Vienlaikus Dzintars pozitīvi vērtēja to, ka "Progresīvie" iniciēja sarunu, un tikšanās notika starp NA un kultūras ministres amata kandidāti.

NA līderis atzīmēja, ka partijai ir liela pieredze vadot kultūras nozari un ir būtiski dot ceļamaizi nākamajai ministrei. Dzintaram neesot šaubu, ka Lāce tiks apstiprināta amatā.

Opozīcijā esošā "Stabilitātei" frakcija pēc tikšanās ar kultūras ministres amatam nominēto Agnesi Lāci (P) nesola viņai atbalstu, bet vērtē kā jaudīgu kandidāti.

Frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs aģentūrai LETA pauda, ka "topošā kultūras ministre ar savu apņēmību, redzējumu un idejām ir diezgan jaudīga". Pēc tikšanās Rosļikovam par viņu esot ļoti pozitīvs priekšstats.

"Topošās ministres galvenā vērtība ir godīga, gādīga un mīloša Latvija, un tas ir ļoti svarīgi kultūras ministrei. Kultūras ministrs ir viens no tiem cilvēkiem, kas ietekmē šo virzienu," sacīja Rosļikovs.

Pēc viņa vārdiem, partija "Stabilitātei" vienmēr cenšoties būt maksimāli objektīva. Līdz šim partija nav atbalstījusi nevienu valdības ministru un valdību kopumā, bet vienmēr atzinīgi novērtē padarītu darbu. "Stabilitātei" līderis uzskata, ka bijusī kultūras ministre Agnese Logina (P) esot izdarījusi labus darbus.

Svarīgākais